fbpx

10 izvanrednih sadržaja dostupnih u prvoj klasi

Ukoliko ste ljubitelj putovanja avionom, svideće vam se šta su aviokompanije osmisle da bi vam pružile vrhunski užitak na svojim letovima.

Vrhunski dizajn

savrsno kupatilo u avionu

Ako tražite vrhunski dizajn, onda morate videti Finerov Erbas A350, koji leti od Helsinkija do Pekinga, Bankoka i Hong Konga.

Posuđe i tekstil koji su su dizajnirani od strane ikonske finske dizajnerske kuće “Marimeko“, daju biznis klasi poseban nordijski dodir.

Za posebno raspoloženje, LED sijalice se posebno menjaju tako da odgovaraju dobu dana, destinciji ili godišnjem dobu.

Poseban sistem za filtriranje, osvežava vazduh i kabinama na svakih nekoliko minuta.

Žene će posaobno biti zadovoljne zbog posebnog kutka prepunog kozmetike i ostalih potrepština.

Sedišta kao sobe

ANA najkonfornija sedista u avionu

ANA je prva japanska aviokompanija koja u ponudi ima avione sa sedištima koji su međusobno izlovana da liče na male odvojene sobe sa 50 odsto više prostora nego što je uobičajeno.

Neće vam sigurno biti dosadno sa više od 300 programa, filmova, muzike i igara na LCD monitoru.

Korisnici biznis klase mogu da uživaju u kuhinji kuvara iz retorana koji su nagrađeni Mišelinovim zvezdicama.

Privatni šofer

najbolji avioni

Ko ne bi voleo da ima privatnog šofera do aerodroma i nazad? Emirdi nude ovu uslugu u 70 gradova širom sveta, za putnike biznis i prve klase.

Šover vas može voziti do hotela, omiljenog restorana ili na posao. Nakon što se ukracate u prvu klasu, možete zatvoriti vrata i uživati u privatnosti, koju upotpunjuje minibar, stočiću sa ogledalom za sređivanje.

Na raspolaganju su i spa kabina sa tušem i Bvlgari proizvodima. Uveče možete optići do bara gde se služe kanapei i šampanjac.

Vrhunska lokalna kuhinja

hrana u avionu

Fidži Ervejs putnicima nudi kulinarsko savršenstvo koje priprema poznati šef Lanse Sito.

U želji da vam predstavi njihovu kulturu i gastoprimstvo, i pre nego što dotaknete tlo, biće vam poslužena autentična jela, uključujući i indijsku, kinesku i britansku kuhinju.

Enterijer biznis klase ukrašen je Fidžijskom umetnošću, koju su ručno pravili lokalni stanovnici.

Pidžama i krevet

spavanje u avionu nije problem

Ako vam je dosta mučenja kada pokušate da dremnete u poslovnom odelu, bićete veoma zahvalni na ideju aviokompanije Kvantas.

Putnici prve klase dobijaju 100 odsto pamučnu pidžamu iz dva dela sa crnim kengurima, papuče, čarape, masku za oči i komplet za negu kože i higijenu.

Ako butujete sa posebnom osobom, radovaće vas da se sedišta mogu pretvoriti u ravan prostran krevet, na kojem možete zajedno da spavate ili igrate karte.

Kada je vreme za obrok, somelijer vam može pomoći da kako da uklopite vino sa osam vrsta jela.

Jastog, jagnejtina i šampanjac

jastog u vazduhu-avionu

Još jedna aviokompanija koja nudi usluge svog vrhunskog šefa kuhinje Danijel Bolda je Er Frans.

Uživaćete u nacionalnim jelima kao što su atlanski jastog, provincijska jagnjetina, brancin sa vinovom lozom. Ponuda vina i šampanja se obnavlja na svaka dva meseca.

Nakon obroka možete da se izvalite na svoj dvometarski krevet, sa antomskim dušekom i ćebetom od čiste vune.

Ekologija je najvažnija

cist vazduh je naj bitniji

Ekologija i održivost su nešto o čemu bi svi trebali da brinemo.

Aviokompanija KLM je to izdigla na poseban nivo, tako što je biznis klasu opremila tepisima koji su naprvaljeni od reciklirane odeće avionske posade.

Osim što je od ekoloških materijala, kreirala ga je poznata dizjenrka Hela Jongerius. Vaš privatan prostor možete zatvoriti i na miru s eposvetiti poslu, zabavi ili relaksaciji. Obroci koje spremaju vrhunski kuvari se podrazumevaju.

Ekskluzivna sedišta

ekskluzivnasedista

Ekskluzivna sedišta na u avionu A380 Singapur Erlajnsa, vam nude komplet luksuzne marke Salvator Fergamo.

Avion raspolaže sa 12 luksuznih sedišta koja su u potpunosti privatna. Veliki i prilagodljivi stolovi mogu da se ransformišu u poslovnu kancelariju, prostor za sastanke ili sobu za obrok.

Osim sedišta, vaš mali apartman ima i stolicu, mesto za skladištenje, i ormar za kapute. Sedišta mogu da se pretvore u ležaj, a ako putujete sa bliskom osobom, dva ležaja mogu da se pretoče u francuski ležaj.

Luksuz za dvometraše

nabolji komfor u avionu

Visoki ljudi će napokon moći da uživaju u dugim letovima zahvaljujući Er Nju Zelandu.

Kožne fotelje koje mogu da se pretvore u dvometarski ležaj, pruža mirne udobne snove. Piter Gordon, poznati londonski šef, spremiće vam jagnjetinu i divljač po novim inovativnim receptima.

Za decu je obezbeđena zabava u kućici za igranje, koja obiluje knjigama, igračkama i svime što je potrebno da bi se deca zanimala.

Vrhunska vina u avionu

vrhunska vina koja se usluzuju u avionima

Aviokompanija LAN za ljubitelje vina ima ponudu kakvu nećete moći da odbijete.

Hektor Vergara, južnoamerički somelijer, već dve decenije kreira nagrađivanu vinsku kartu ove kompanije. Svake godine, on između 600 vrsta vina, bira 30 najboljih, u kojima će imati priliku da uživaju putnici prve klase.

vina i uzivanje u avionu

Dok uživate u vinu, dostupano vam je više od 1.300 filmova, TV programa, muzike i igrica. Veliki prozori na avonu nude izuzetan pogled, a sedišta sadrže masažere za leđa.

Gde god da putujete ne zaboravite da obezbedite putno zdravstveno osiguranje.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *