fbpx

Top 7 najluksuznijih hotela na svetu

Evo koji su to najluksuzniji hoteli na svetu, gde se sve nalaze, kako izgledaju, kako se zovu i koliko vrede. Kako su nastajali i sa kojim legendama se povezuju, za koje goste su namenjeni i koje sadržaje sve nude?

Sinonimi za luksuz jesu zlato, vrtoglavo visoke cene, skup hedonizam i sve ono o čemu skoro svaki čovek mašta, ali retko koji doživi. Postoje hoteli zbog kojih ćete strasno poželeti da makar na jedan dan budete šeik, tajkun ili holivudska zvezda.

Po meri glavnog šeika: Emirates Palace

hotel u abi dabiju

Najskuplji hotel ikada sagrađen je Emirates Palace koji se nalazu u Abu Dabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) i vrednost mu je oko tri biliona dolara.

U njegovom posedu se nalazi 394 apartmana i 40 konferencijskih sala, plaža  od belog peska, bezbroj bazena i fontana, raskošni spa centar, preko 1000 kristalnih lustera i trinaest vrsta mermera uveženih iz raznih zemalja.

Hotel Emirates Palace podseća na pozlaćenu tvrđavu u kojoj je sve u znaku hedonizma. Hotel takođe može da se pohvali najrazvijenijim pristaništem na Bliskom Istoku.

najbolji hotel na svetu je emirates palas

Ukoliko ste gost, u ponudi su vam tri izleta privatnim avionom – prvi izlet do Irana, drugi do Mrtvog mora i treći izlet do ostrva Bahrein radi sakupljanja bisera sa dna mora.

Možete se družiti sa kraljevskom porodicom, bićete obasipani parfemima, retkim biserima i poklonima kompanije Holland and Holland Sporting guns.

Kraljevske porodice, i svi oni koji se tako osećaju, jedino što treba da urade jeste da se prepuste čarima enterijera i degustaciji vrhunski kvalitetnih specijaliteta i pića. U ovom hotelu se i torte prave od zlata.

Najveći bazen: Mardan Palace

najveci bazen na svetu u alanji

U turističkom mestu Antalija (Turska) se nalazi eksluzivni hotel Mardan Palace koji je sagradio ruski bilijoner. Ovaj hotel je poznat po najvećem bazenu na Mediteranu u koji staje oko 1000 ljudi.

Pravo iz Egipta je doterano 9000 tona sitnog peska od kojeg je napravljena veštačka plaža kojoj svake godine menjaju lokaciju.

shutterstock_179705771

Batleri su gostima na raspolaganju 24 sata dnevno. Udruženi tanjiri i sudovi su u vrednosti oko 3 miliona dolara. Fontana čokolade se nalazi na sred jednog od jedanaest restorana.

shutterstock_180117038

Raskošni apartmani čiji zidovi su ukrašeni pozlaćenim motivima listova, kristal i italijanski mermer na sve strane, spa centar i ogromni akvarijum prepun egzotičnih riba, čine hotel luksuznim i vrednim svakog plaćenog dolara.

VIP hotel: Burj Al Arab

burj el arab skoro pa najveci hotel na svetu

U Dubaiju se na veštački napravljenom ostrvcetu nalazi fascinantni hotel u obliku jedra – Burj Al Arab.

Nijedan hotela nije toliko fotografisan koliko Burj Al Arab.

Sve sobe u hotelu su luksuzni apartmani na dva sprata. Svaka soba ima svoju priču, kada je šarenoliki enterijer u pitanju, i predivan pogled s prozora. Enterijer hotela je ukrašen sa oko 1.790 kvadratnih metara čistog zlata.

shutterstock_59686576

Tokom boravka, gostima su na raspolaganju Apple telefoni i kompjuteri, Rolls Royce automobili i batleri koji ne spavaju.

Hotel ima bogat noćni život, kao i veliki broj futuristički izdizajniranih trpezarija.

Za noćenje u ovom hotelu je neophodno izdvojiti 1000 dolara (za najeftiniji apartman) do 28000 dolara (za Kraljevski apartman).

Skupi raj na Bahamima: Atlantis Paradise

hotel na bahamima lux

Bahami su finansijska, kulturna i turistička prestonica karipskih ostrva koja nisu sasvim slučajno zasenila moreplovca Kolumba.

Do 1962. godine je jedno od najlepših bahamskih ostrva tzv. Rajsko ostrvo je  bilo nenaseljeno, da bi usledilo masovno građenje skupih vila koje su se na kraju sjedinile bukvalno u jedan hotel – Atlantis Paradise.

hoteli na bahamima uzbudjenje sa ribama

U ovom hotelu se nalazi veliki akvarijum sa vrstama riba karakterističnim za Atlantski okean i providni tobogan, za brzo spuštanje, oko kojeg plivaju ajkule.

Prodavnice svih poznatih i priznatih brendova se mogu naći u kompleksu hotela kao i šetalište na pristaništu ispunjeno juvelirnicama, restoranima, kafićima, barovima, prodavnicama. Tu su i usidrene jahte od kojih zastaje dah.

Hotel s ukusom greha: The Las Vegas Palms

shutterstock_124289944

Teško je izdvojiti najbolji i najskuplji hotel u veličanstvenom gradu kao što je Las Vegas.

Na mnogim svetskim listama najeksluzivnijih hotela se nalazi The Las Vegas Palms i to ne sasvim slučajno. Na krovu ovoga hotela gosti mogu uživati brčkajući se u velikom đakuziju sa Playboy zečicama, i to s pogledom na besno osvetljeni grad greha.

greh hotela u las vegasu

U hotelu Palms je moguće priuštiti sebi na kratko luksuz identičan onome koji živi famozni Hju Hefner. Na raspolaganju su privatni stakleni liftovi, rotirajući kreveti, teretane, saune, barovi, intimni bioskopi.

Pored dva apartmana na vrhu hotela, pretraga drugih se vrši prema sledećoj podeli – erotska, direktorska, ružičasta, VIP, kraljevska, pentahus, drvena, inspirisana stvarnim svetom.

Naravno, kazino je srž hotela Palms.

Evropski šmek

najbolji hotel u italiji rim

Sagrađen davne 1906. godine, hotel The Westin Excelsior u Rimu je jedan od skupljih u Evropi.

Za restauraciju jednog apartmana (Villa la Cupola) je nedavno utrošeno 7 miliona dolara. Apartman se nalazi na dva sprata i najveći je u Italiji.

najlepsi hotel u rimu

Ko može sebi da priušti ovu ogromnu sobu, dobija i privatnu fitnes teretanu, saunu, đakuzi, trpezariju i pogled na ručno oslikani plafon u obliku kupole.

Stil ovog hotela je inače baziran na spoju reneasansnog stila i visoke tehnologije.

Jutarnja kafa sa Džordž Klunijem

hoteli u meksiku najluksuzniji

U mestu Los Cabos (Meksiko), na samoj strmoj obali koju divljački udaraju talasi, nalazi se skupi hotelijerski biser – Secrets Marquis.

Predivne i po narudžbini rađene skulpture, masivni veštački vodopadi, spektakularni bazeni i spa centri koji odgovaraju zahtevima najrazmaženijih, čine kompleks hotela neodoljivim za one sa dubljim džepom.

miksicki najbolji hoteli

Svaka soba ima zaseban balkon s pogledom na okean i npr. masovnu migraciju kitova. Neki od apartmana imaju svoj privatni bazen, što utiče na cenu iznajmljivanja istog.

Secret Marquise je hotel u kojem uglavnom odsedaju visoke političke zvanice. Najverovatnije u želji da se pohvale da su noćili pored vile glumca Džordž Klunija.

Ukoliko saznate da ste naslednik imanja neke prebogate tetke, ili dobijete na lotou, ovu su hoteli u kojima morate noćiti. Bilo koji da izaberete, prethodno obezbedite putno zravstveno osiguranje, bilo da putujete na drugi kontinent ili Evropu.

Za preporuku je i povoljno životno osiguranje. Srećno!

Povezani članci

Komentari na članak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *