Kako povećati usne prirodnim putem

Vaše usne mogu biti lepe i privlačne sa malo truda i održavanja, prirodnim putem bez napornih tretmana. Usne treba čuvati i kada sedite kod kuće, a ovo su 12 saveta kako bi bile punuje i "napućene" uz trikove sa karmonom i olovkom za usne.

Žene su sa Venere, zato što se svaka oseća kao predstavnica jedinstvene lepote. Međutim svaka žena smatra da ima određene nedostatke koje joj nedozvoljavaju da oseća samopuzdanje.

Kako izleda pravilna nega usana

Ispucale, suve ili bolne usne su česta pojava po u suvom ili hladnom vremenu. Međutim usne hoće da se usuše i usled nedostatka tečnosti ili nekog drugog spoljnog faktora. Evo nekoliko saveta kako da negujte svoje usne.

  • Pijte dosta tečnosti. 8-10 čaša vode dnevno je idealna. Kada je vaše telo dehidrirano, često se to prvo vidi po usnama. Što više vode, to bolje!
  • Ne oblizujte ispucala usta. Kako pljuvačka krene da isparava ispucale usne bivaju još osetljivije. Najbolja stvar jeste nabaviti balzam koji ćete često nanositi.
  • Mast za usta je neophodna stvar. Bilo da je to labelo, hidratantna krema, vazelin ili neki drugi balzam na bazi meda i kamilice, obavezno ga nanosite čak i kada vam usta nisu suva. Nemojte da vas boja, miris i ukus balzama zavara da je dobar i kvalitetan. Obično oni obojeni i miršljavi ne sadrže potrebne sastojke. Potražite balzam za usne koji sadrži pčelinji vosak, shea puter, kokosovov puter, bademovo ulje. Mast sa vitaminom E ili glicerin sa sedištem u sadrži i druge prirodne sastojke takođe može da bude od pomoći.
  • Piling usana. Pre nanošenja bilo kakve vrste masti, ukloniti mrtve odumrle kože koristeći metodu pilinga. Usne lagano masirajte šećerom ili solju potopljenim u maslinovo ulje. Masirajte ih kružnim pokretima i ponovite to nekoliko puta. Umesto prsta možete pilingovati i sa nekom četkicom. Najlakša četka za korišćenje pilinga u ovom slučaju može biti vaš četkica za zube!
  • Izbegavajte korišćenje mat ili nekvalitetnih karmina na suve usne. Ruž može izazvati sušenje.
  • Ublažite svoje usne ako su bolne. Ako vaše usne su tako napukle da boli i kada se osmehnete, pokušajte da ih smirute trljanjem parčetom krastavaca dnevno oko 10 minuta ili utrljavanjem malo meda.
  • Pokušajte da ne spavate sa otvorenim ustima. Ako se probudite ujutru sa suvim, ispucalim usnama, to može biti zato što su vam usta bila otvorena dok ste spavali. Vazduh cirkuliše u usta celu noć i to može isušiti vaše usne.
  • Štitite usne od sunca. Baš kao što ostatak vaše kože može biti povređen od sunčevih UV zaka, tako mogu i usne. Za usta preporučljive su masti sa faktorom SPF15 kako bi i njih dodatno zaštitili.

Olovka za usne

Verovatno smo predugo živeli u uverenju da se punije usne mogu positići jedino masnim karminima, sjajevima sa esencijama ljutih papričica, ili da je nažalost jedini način punjenje botoks filerima.

Međutim poslednjih nekoliko godina velike kozmetičke kuće otkrile su nam glavnu tajnu u šminkanju usana kojoj mnogi ne pridaju značaj-olovka za usta!

Olovka za usne je obično onaj predmet koji nam je zapao iza kreveta ili se pomešao sa ostatkom sadržaja naše torbe, a najčešće je i prva stvar koja nam ispdane iz džepova tašne, a da ni ne primetimo.

Ipak, pravilno nanošenje olovke za usne jeste osnova za stavljanje karmina. U suprotnom, karmin bi nam stajao razliven i neujednačen, te se ne bi dobio potpuni očekivani efekat.

Evo nekoliko saveta od predstavnika poznatih “make-up” firmi”.

Najbolje olovke za usne možete kupiti i u Srbiji.

12 saveta za pravilno nanošenje karmina i olovke za usne

1. Prav ugao- Hari Bounce, šminker na HuffPost Liveu

Držite olovku za usta pod uglom od 45 stepeni i u kratkim i preciznim pokretima nanosite malo po malo na okvir usana. Ne požurujte i nemojte crtati usta u jednom potezu. Pratite konture u sitnim potezima, a potom nanesite karmin.

2. Fokus na gornju usnu- Katie Jane Hughes, ambasador boja u Butter London kozmetici

Kako bi posebno obratili pažnju na gornju usnu, potrebno je pošto nanesete olovku da spustite bradu do vrata i pogledate u ogledalu kako vam senka pada na gornju usnu. Usnu ćete tada videti pod dobrim uglom, kao i da li je pravlino isrctana.

Što se tiče donje usne, podignite bradu na gore, kako bi provelili da li ste pravilno na isti način, iscrtali i nju.

3. Senčenje usta- Melanie Inglessis, šminkerka poznatih

Ako želite da vam usne izlgledaju prirodno punije, potrebno je da koristite tamniju olovku pri vrhovima gorenje usne, kao i na sredini donje. Okolo obojte svetlijom olovkom ili svetlijim karminom.

4.Karmin boja kože- Gisel Callvilo, šminker iz MAC kozmetike

Olovka i karmin u boji kože takođe mogu da odaju utisak punijih usana. Sve što je potrebno je da malo tamnijom olovkom uokvirite usta, a svetlijim karminom ih obojite. Bitno je samo da budu u nijansama vaše kože.

5. Bezbojna olovka-  Osnivač Makeup Forever

Ukoliko želite da stavite karmin ili sjaj u boji i imate efekat punijih usana, a da pritom ne stavljate olovku za usta i to je moguće! Koristite bezbojnu, mat olovku za usne, koja će samo fiksirati vašu boju.

6. Karmin na prvom mestu- Cassandra Garcia, šminkerka kozmetike Bobbi Brown.

Pošto naneste karmin, tek tada vidite oblik i konturu svojih usana. I kada karmin počne da bledi, bledi zajedno sa olovkom, tako da ne ostaju samo obojene ivice usana.

7. Podebljavanje olovkom za usta- Jake Broullard, šminker iz NARSa

Pre nanošenja karmina, obavezno provo iscrtajte usne olovkom. Što jače pritisnete olovku, dobićete bolji efekat i lakše ćete naneti karmin.

8. Vodič za iscrtavanje usta- Hughes

Pre nego što počnete sa šminkanjem, iscrtajte mali X u sklopu vrhova vaše gornje usne. Potom nacrtajte okolo po centimetar crtice i na gornjoj i donjoj usni. Ovo će biti dobar vodič za dalje iscrtavanje usana. Radite to polako, ni jedan uspeh nije brzo postignut!

9. Tupa olovka- Inglessis

Olovka ne mora da bude preoštra da bi se dobro njome uokvirila usta. Ukoliko je malo tuplja, mekša je i linija je deblja, što daje efketivniji utisak punih usana.

10. Zamotana olovka-  Keri Blair, šimnkerka u MAC kozmetici

Zaoštirte olovku, zatim vrh zamotajte u marmicu i okrećite. Pošto izvučete olovku videćete da se boja razmazala celom dužinom i biće vam lakše da senčite usne.

11. Brisanje usana- Garcia

Kada nanesete olovku i karmin i prođe neko vreme, obavezno obrišite sve čistom papirnatom maramicom, a onda nanesite sve ispočetka. Ukoliko domazujete karmin i olovku to može izgledati neuredno.

12. Beli odsjaj

Ukoliko primetite beličasti odsjaj na olovci za usne, znači da ona više nije za upotrebu i nemojte je nanositi.

Sada, kada ste usvojili sve ove savete, isprobajte ih i koristite onaj koji Vam najviše odgovara!

Sve promene na telu vršite prirodnim putem, i ukoliko ste u mogućnosti, priuštite sebi dobrovoljno zdravstveno osiguranje koje pruža mnoge prednosti.

Ukoliko ste pobornik plastične hirurgije i ostlih hemijskih pomagala, za preporuku je povoljno životno osiguranje.

 

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *