fbpx

Koje kasko osiguranje uzeti i gde – saveti iz iskustva

Saznajte koje kasko osiguranje uzeti i da li možete sami birati visinu premije nakon štete? Ko sve može uzeti privremeni kasko, šta Vam donosi ovo osigurnanje i koliko Vam posrednik može pomoći?

Koje kasko osiguranje uzeti? Ovo je definitivno prvo pitanje koje postavite sebi kada razmišljate o tome.

Za svakog nedovoljno informisanog vozača, izbor i kupovina kasko osiguranja za auto može da bude prilično komplikovana.

Ukoliko razmišljate koje kasko osiguranje uzeti, pažljivo pročitajte ovaj tekst. Saznaćete sve što Vas zanima i gde da kupite auto kasko osiguranje.

Informisaćemo Vas o tome koje osiguravajuće kuće i pod kakvim uslovima odobravaju kasko i za starija vozila, kao i kako pomoću posrednika da izaberete najpovoljnije i najbolje kasko osiguranje.

Koje kasko osiguranje bi Vama najviše odgovaralo?

Ukoliko ste vlasnik vozila koje je starije od 5 godina, imate sužen izbor osiguravača koji će Vam omogućiti kupovinu kasko osiguranja. Pojedine osiguravajuće kuće kažu da je kasko osiguranje za starija vozila manje isplativo, jer na cenu koštanja polise utiče mnogo faktora.

Mnogi osiguravači će Vam tražiti učešće, a detalje informacije o tome možete da dobijete od posrednika u osiguranju.

Neke osiguravajuće kuće nemaju rigoroznu poslovnu politiku kada govorimo o starosti vozila. Zbog toga svaki zahtev posebno obrađuju i određuju uslove pod kojima će omogućiti koje kasko osiguranje možete da uzmete.

Pojedini osiguravači preuzimaju rizik za sva vozila, bez obzira na njihovu starost. Ali retko koji preporučuje da kupite kasko osiguranje za auto stariji od 5 godina.

Naša preporuka bi bila da se obavezno posavetujete sa posrednikom, koji će Vam u zavisnosti od vaših potreba dati najpovoljniju ponudu i savet koje kasko osiguranje da uzmete.

Privremeni kasko

Na tržištu osiguranja, relativno skoro, pojavilo se i privremeno auto kasko osiguranje. Ono je, pre svega, namenjeno onim vlasnicima vozila koji sigurno i bezbedno žele da otputuju na godišnji odmor. Ovaj paket osiguranja kod pojedinih osiguravača pokriva nezgode i štete u saobraćaju i od elementarnih nepogoda.

Privremeni kasko sebi mogu da priušte vlasnici putničkih automobila, ali ne i taksisti ili agencije za rentiranje vozila.

Privremeno kasko osiguranje je dobro rešenje za vlasnike vozila koji žele da u određenom, kraćem vremenskom periodu, zaštite vozilo od mogućih rizika i štete. Premije nisu preterano visoke, posebno kod strijih vozila, a mogu da zadovolje sve potrebe ukoliko se dogodi nezgoda i nastane šteta u saobraćaju.

Pojedini osiguravači Vam omogućavaju da sami birate visinu premije, a možete da prijavite i više nastalih šteta u određenom periodu.

Koje kasko osiguranje uzeti

Večitu dilemu koje kasko osiguranje uzeti, najlakše ćete rešiti uz pomoć posrednika u osiguranju. Od njega zatražite informacije o uslovima, koje Vam posrednik može do detalja pojasniti, kao i šta sve može da pokrije polisa kasko osiguranja.

Za Vas je, pre svega, bitna naplata štete, ukoliko dođe do nezgode u saobraćaju. Posrednik će Vam reći koji slučajevi nisu pokriveni uslovima određenog osiguravača. Oni se razliku po mnogo čemu kod prisutnih osiguravajućih kompanija na našem tržištu.

Određeni osiguravači u ponudi imaju nešto što nemaju drugi, a razlikuju se i po ceni i brzini naplate nastale štete.

Uz pomoć posrednika lako ćete odlučiti koje kasko osiguranje da uzmete, a to će Vas rasteretiti i nepotrebnog gubljenja vremena. Pošto svu papirologiju možete da završite uz njegovu asistenciju.

Ukoliko nameravate da kupite novo vozilo na kredit ili lizing nikako ne nasedajte na ponudu banke. Kao da ona posreduje u kupovini obaveznog kasko osiguranja. Vi sami birate gde ćete da kupite kasko osiguranje, a u tome Vam profesionalno može pomoći posrednik u osiguranju.

Važno je da znate i da polisu autoodgovornosti i kasko osiguranja možete da sklopite kod dva različita osiguravača.

Šta je posrednik u kasko osiguranju i ko njega plaća

Posrednik u osiguranju je neko na koga potpuno možete da se oslonite. On je neko ko umesto Vas čita sva sitna slova na ugovoru sa osiguravačem I ko radi u Vašem interesu.

Dobar posrednik će Vas posavetovati gde da kupite auto kasko osiguranje, odnosno koje i kakve zamke da izbegavate. Uštedeće Vam vreme i novac, a to je danas najbitnije. Posrednik će Vas naučiti da je za Vaš džep najisplativije da polisu obaveznog osiguranja kupite kod osiguravača koji daje najnižu ponudu.

Polisu kasko osiguranja treba kupiti kod kompanije koja je najbrža u isplati štete, a sve ostale detaljne informacije možete dobiti od posrednika.

Ovde možete proveriti koja je cena najpovoljnijeg kasko osiguranja za Vaš automobil.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *