Koji su najbolji polovni terenci – SUV vozila

Koji su najbolji polovni terenci - SUV vozila u Srbiji a koji u svetu. Koji je najbolji terenac svih vremena i koji suv kupiti na našem tržištu?

Kupovina SUV vozila nije ni malo lak zadatak, a takođe nije ni jeftin poduhvat. Saznajte u ovom tekstu koja su SUV vozila najbolja i koja Vas neće izneveriti bez obzira što niste njihov prvi vlasnik.

Najbolji terenac svih vremena – Bentley Bentayga 

Top Gear je testirao nekoliko prestižnih SUV vozila i među njima se najbolje pokazao luksuzni crossover Bentley Bentayga. Njemu su sledeća SUV vozila konkurencija – AudiSQ7, Jaguar F-Pace, Alfa Romeo Stelvio, Land Rover Discovery, Peugeot 3008, Skoda Kodiaq, Dacia Duster.

Bentley Bentayga je najtiše a ujedno i najbrže SUV vozilo svih vremena. Razvija brzinu do 301 km/h. Za 4.5 sekundi ubrzava od nule do 100km/h.

Takođe se radi o najpoželjnijem i najskupljem terencu na svetu. Po ceni jednog Bentley Bentayga možete kupiti dva AudiSQ7.

Bentley Bentayga je marta 2016. godine prvi put ugledao svetlost dana na sajmu automobila u Ženevi. Na sledećem sajmu se planira izlaganje Bentley Bentayga vozila sa plug-in hibridnim pogonom.

Enterijer automobila je odličan. Radi se o praktičnom SUV vozilu koje ima za cilj da razmazi svog vlasnika.

Bentley Bentayga se pokazao odlično na off-road zadatku i blatnjavim, teško prohodnim putevima.

Koji su najbolji terenci na svetu

Dosta faktora utiče na odabir najboljih terenaca na svetu – pogon, vešanje, praktičnost, brzina, izdržljivost na off-road putevima, enterijer, veličina itd.

Prošle 2017. godine su se najbolje pokazali sledeći terenci – Honda HR-V, Mazda CX-3, Subaru Crosstrek, Mazda CX-5, Ford Escape.

Evropskim automobilom godine je 2017. godine proglašen Peugeot 3008.

Među jeftinjim novim SUV vozilima spadaju Kia Sorento (između 25.900 i 46.300 dolara), Nissan Murano (između 29.770 i 42.800 dolara), Honda CR-V (između 24.150 i 34.050 dolara).

Najeftinije najveće SUV vozilo jeste Ford Expedition. U njemu se može smestiti bez problema devetoro ljudi. Drugi terenci koji primaju do devet ljudi su Chevrolet Suburban, Chevrolet Tahoe, Nissan Armada.

Porodični najbolji terenac na svetu je Toyota RAV4. Početna cena novog se kreće oko 25.000 dolara.

Najbolji polovni terenci na svetu su – Acura MDX (2007.-2013.), Honda CR-V (2012.-2014.), GMC Acadia (2011.-2014.), Toyota Highlander (2008.-2013.), Subaru Forester 2.5X (2009.-2013.).

Prema poslednjim svetskim istraživanjima, među luksuznim najboljim polovnim terencima su se pokazali BMW X3 iz 2009. godine, Audi Q5 iz 2010. godine, Mercedes Benz GLK iz 2012. godine.

Najbolji polovni terenci na domaćem tržištu

Ukoliko se odlučite na kupovinu polovnog SUV vozila, razmišljajte o troškovima generalke, popravke, dodatnim delovima, registraciji.

U većini slučajeva se pokazalo da je bolje kupiti u startu održavan a skuplji terenac, nego jeftiniji a u očajnom stanju.

Na siromašnom ex-yu tržištu se sledeća vozila ubrajaju među najbolje polovne terence –Mitsubishi Pajero Pinin (1998.-2007.), Jeep Cherokee (2001.-2006.), Mercedes Benz/Puch G (1974.-danas), Porsche Caienne (2002.- danas), Subaru Forester (2002.-2009.), Lada Niva (1977.- danas), Nissan Pathfinder (2005.-2014.).

Na srpskom tržištu je najtraženiji SUV Toyota RAV4 (2006.-2013.), a odmah za njim slede Volvo XC90 (2002.-2014.) i BMW X3 (2003.-2010.).

Najbolji polovni SUV na domaćem tržištu – Toyota RAV4

Toyota RAV4 je veoma tražen SUV automobil na svetskom tržištu, pa i na srpskom. Odnos cene, sigurnosti i kvaliteta je presudan za odličan rezultat. Ovaj SUV je podjednako tražen nov i polovan.

Pogon 4×4 je odličan kod ovog vozila. Dobra oprema, kvalitetan i jednostavan enterijer, kao i unutrašnja prostranost su takođe aduti ovog vozila.

Kako se Toyota RAV4 proizvodi u Japanu, vozači se ne moraju bojati da će finalna dorada zakazati. Japanci sve rade savršeno i ne štede na materijalu.

Toyota RAV4 spada među najpouzdanije automobile na svetu.

U Beogradu postoji Toyota Centar, tako da bez problema možete da ga servisirate po potrebi.

Cena polovne Toyote RAV4 iz 2006. godine na srpskom tržištu se kreće oko 5.500 evra; iz 2003. godine oko 5.000 evra; iz 2006. godine oko 7.000 evra. Na domaćem tržištu najboljih polovnih terenaca se takođe mogu naći i noviji modeli Toyota RAV4.

Koji SUV kupiti i na šta treba obratiti pažnju

Sudeći po onom najtraženijem, ne bi trabalo da imate mnogo dileme oko piranja koji SUV kupiti u Srbiji.

U zavisnosti zbog čega kupujete automobil, taj SUV odaberite. Takođe vodite računa o budžetu koji imate, koliko možete na godišnjem nivou da izdvojite za gorivo itd. Delovi za SUV automobile su skupi, a za pojedine marke je skupo i redovno servisiranje (npr. za BMW automobile).

Praksa je pokazala da SUV vozila kupuju porodični i poslovni ljudi.

Ukoliko ste u mogućnosti da putujete često, onda je SUV vozilo sjajna opcija. Ukoliko planirate da se vozite samo po gradu, onda razmislite o drugim automobilima jer je SUV glomazan i težak za parkiranje. Tužno je kupiti veliki i moćan automobil samo zato što će komšija da bude ljubomoran, a ne zato što planirate da ga iskoristite na off-road misiji. Čemu bacanja para na pogon 4×4 ako ne planirate da ga iskoristite?

Kada kupujete SUV, stavite na papir šta očekujete od njega – koliko sedišta, da li Vam je bitan snažan motor, koliki gepek Vam treba, da li Vam odgovara pozicija za volanom itd.

SUV vozila su skupa, a kako se ne kupuju svakog dana, poželjno je osigurati kupljeni automobil. Kasko osiguranje brine o Vašem SUV ljubimcu, bez obzira da li je polovan ili nov.

Na našem sajtu možete provetiti koliko bi koštao auto kasko osiguranje za Vaš automobil.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *