fbpx

Uniqa životno osiguranje: Najbolji saveti i iskustva za štednju i sigurnost

Saznajte šta pruža Uniqa životno osiguranje i koje sve mogućnosti. Koje savete Vam daje, kako da uštedite Vaš novac a samim tim i budete sigurni?

Uniqa životno osiguranje, kao i druge kompanije uostalom, veliku pažnju usmerava na potrebe i želje klijenata.

Na tržištu osiguranja u Srbiji, od inostranih kompanija, najviše je onih kojima je matična zemlja Austrija.

Osiguravajuća grupacija Uniqa je jedna od vodećih na austrijskom tržištu i jedna od najvećih u Evropi.

Pod današnjim imenom ova osiguravajuća kompanija postoji 18 godina, a njena poslovna tradicija duga je skoro dva veka. Na našem tržištu prisutna je punih 11 godina. Uniqa osiguranje je stalnom tendencijom rasta broja klijenata i ponudom za probirljiv ukus i džep prosečnog stanovnika Srbije.

Koji su ciljevi i vizije Uniqa osiguranja

Od momenta kada je počela da posluje u Srbiji, Uniqa grupacija je svake godine obogaćivala svoju ponudu životnog osiguranja. Na taj način ova osiguravajuća kuća je stekla poverenje brojnih klijenata.

U Uniqa posebnu pažnju posvećuju pružanju što kvalitetnijih usluga klijentima, a to se ogleda na više načina.

U toku prve decenije poslovanja na ovdašnjem tržištu Uniqa je uložila preko 7 milijardi dinara u svoje poslove. A velika sredstva donirana su za društveno odgovorne projekte. Dokaz da ova osiguravajuća kuća dobro posluje je i podatak da je svoju premiju do sada uvećala pet puta. Uniqa osiguranju je poklonilo preko pola miliona klijenata.

Stalno opipavajući puls tržišta i potrebe postojećih i budućih klijenata Uniqa ulaže velike napore u poboljšanje svojih programa životnog osiguranja.

Uniqa osiguranje Beograd

Sigurnost porodice i štednja za penziju, najčešći su razlozi zbog kojih se građani Srbije odlučuju za štednju u osiguravajućim kućama.

Najniža mesečna osnovica doprinosa, čini 35 posto prosečne zarade u Srbiji, a koju plaća svaki zaposleni, iznosi oko 23 hiljade dinara. To znači, da se na garantovanu minimalnu zaradu, na ime doprinosa, mesečno plaća skoro 8 hiljada dinara. Dakle, svaki zaposleni sa minimalnom zaradom, godišnje, na ime doprinosa mora da izdvoji preko 93 hiljade dinara, ili 750 evra.

Ako ovu svotu pomnožimo sa radnim vekom, u trajanju od minimum 35 godina, dobijemo frapantnu cifru od 26.250 evra. Naravno koju damo u Fond na ime doprinosa.

Prema aktuelnim statistikama, prosečna penzija u Srbiji je trenutno oko 25 hiljada dinara ili 200,00 evra. Da li su to primanja koja bi mogla da zadovolje sve Vaše svakodnevne potrebe nakon odlaska u penziju? Odgovor znate i sami. Nedovoljno za pristojan život bez odricanja.

Upravo zbog toga je sve veći broj onih koji postaju svesni da sami moraju da se pobrinu kako da se obezbede za stare dane. Zato i raste broj klijenata u osiguravajućim kućama kao što je Uniqa životno osiguranje. Koji kroz štednju i Životno osiguranje sebi stvaraju neophodan dodatni penzioni fond.

Ukoliko recimo imate 40 godina, i odlučite da godišnje štedite 500 evra do odlaska u penziju, uštedećete 12.000 evra. Ako novac poverite Uniqa osiguranju, osiguranu sumu koju možete da očekujete u 65-oj godini bila bi najmanje 15.000 evra.

Ovo je dovoljan dodatak uz penziju koju ste stekli kroz višedecenijski rad. Naravno, koja će sigurno biti daleko skromnija od prihoda koje možete da ostvarite dok ste radno aktivni i sposobni.

Iz svega navedenog više je nego jasno da takozvanim mešovitim osiguranjem života obezbeđujete sopstvenu, kao i sigurnost članova porodice. Istovremeno, u skladu sa mogućnostima, štedite dodatna sredstva koja po isteku polise životnog osiguranja možete dobiti kao jednokratni iznos ili u vidu mesečnih anuiteta.

Uniqa životno osiguranje – iskustva

Prema politici poslovanja Uniqa životnog osiguranja, ako ste njihov klijent i ukoliko sticajem okolnosti više ne možete ili ne želite da plaćate premiju, imate pravo na prekid ugovora posle najmanje dve uplaćene godišnje premije. U tom slučaju Vam se vraća deo uplaćenih premija, odnosno otkupna vrednost polise životnog osiguranja u momentu raskida ugovora na zahtev klijenta.

Iz sličnih razloga, dakle ako ne možete ili ne želite više da plaćate godišnju premiju, ali nećete da raskidate ugovor, vaša polisa životnog osiguranja se kapitalizuje. Jednostavnije rečeno, sve do tada uplaćene premije su na vašoj polisi i na njih će se, do isteka ugovora, svake godine pripisivati dobit.

Ako niste znali, svoju polisu životnog osiguranje možete da date i u zalog. Kod banaka po tom osnovu možete dobiti kredit koji Vam je potreban a polisa životnog osiguranja Vam je jemstvo.

Poslednja, ali svakako ne i najmanje važna prednost polise životnog osiguranja je dobijanje avansa.

Kada Vam je potreban novac, možete da pozajmite sredstva sa svoje polise životnog osiguranja. Na raspolaganju Vam je određen procenat otkupne vrednosti polise u momentu pozajmice. Avans možete da vratite u roku od godinu dana, sa kamatom koja je daleko niža od bankarskih.

Više pouzdanih informacija o visini godišnje premije i benefitima štednje kroz životno osiguranje možete dobiti ukoliko popunite zahtev na našoj stranici za Životno osiguranje, i od naših zastupnika sačekate mail sa odgovorom.

Ovde možete potpuno besplatno popuniti formu i saznati koliko bi koštalo Vaše osiguranje.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *