fbpx

Životno osiguranje kućnih ljubimaca

Osiguranje kućnih ljubimaca može vam pomoći da upravljate zdravstvenim troškovima za vaše kućne ljubimce. Može da obezbedi pokriće za određene vrste lečenja kao što su nesreće, bolesti ili povrede. Osiguranje kućnih ljubimaca takođe može uključivati pokriće za rutinsku medicinsku negu kao što su vakcinacije ili pregledi. Ako ste poput većine vlasnika kućnih ljubimaca, mislite da […]

Osiguranje kućnih ljubimaca može vam pomoći da upravljate zdravstvenim troškovima za vaše kućne ljubimce. Može da obezbedi pokriće za određene vrste lečenja kao što su nesreće, bolesti ili povrede. Osiguranje kućnih ljubimaca takođe može uključivati pokriće za rutinsku medicinsku negu kao što su vakcinacije ili pregledi.

Ako ste poput većine vlasnika kućnih ljubimaca, mislite da su vaš pas ili mačka zdravi i nepobedivi samo da biste naučili drugačije nakon posete veterinaru. Čak i uz redovne preglede kod veterinara, troškovi zdravstvene zaštite za kućne ljubimce mogu biti razorni za budžet vlasnika.

Osiguranje kućnih ljubimaca može pomoći u upravljanju troškovima povezanim sa određenim bolestima i vrstama veterinarskog lečenja. Takođe može da obezbedi bezbrižnost da će vaš krzneni član porodice dobiti najbolju dostupnu negu u situacijama kada nikakav novac ne može da zameni gubitak kućnog ljubimca.

Osiguranje kućnih ljubimaca je vrsta zdravstvenog osiguranja koja vam nadoknađuje veterinarske troškove vezane za određene bolesti ili povrede. Može da pokrije troškove vezane za određene bolesti, kao što su rak i bolest bubrega, ili vrste lečenja, kao što su hirurgija i hemoterapija.

Osiguranje za kuce i mace

Da bi se kućni ljubimac osigurao mora biti zdrav, vakcinisan, čipovan i određene starosne dobi. Osiguranje možete zaključiti na 3, 6 ili 12 meseci, a na raspolaganju su vam BASIC, STANDARD i PREMIUM paketi.

Ovo su osnovne razlike između paketa:

BASIC paket – pokriva sve vrste troškova lečenja

STANDARD paket – pokriva sve vrste troškove lečenja, ali i uginuće ljubimca i eutanaziju

PREMIUM paket – pokriva sve vrste troškove lečenja, uginuće ljubimca i eutanaziju, kao i odgovornost vlasnika

Kupovinom ovog osiguranja ostvarujete sledeće pogodnosti:

 • Gratis polivalentna vakcina za ugovaranje osiguranja od najmanje 6 meseci
 • Zaštita od rizika kojima je izložen svaki vlasnik kućnog ljubimca  
 • Izbor paketa usluga po vašoj meri

Ugovorena suma osiguranja biće isplaćena u slučaju uginuća ili eutanazije kućnog ljubimca zbog bolesti ili nesrećnog slučaja, ukoliko je do uginuća ili eutanazije došlo na teritoriji Republike Srbije.

Slučaj trovanja osiguranog kućnog ljubimca mora se prijaviti policiji.

Osiguranje u PREMIUM paketu pokriva štetu koju vaš ljubimac prouzrokuje ako na teritoriji Republike Srbije napadne ili ujede drugu osobu i to za posledicu ima povredu tela, narušavanje zdravlja ili uništavanje stvari te osobe. 

Slučaj napada ili ujeda kućnog ljubimca mora se takođe prijaviti policiji.

Svog kućnog ljubimca možete osigurati u slučaju nezgode, bolesti, uginuća ili ukoliko učini štetu drugim osobama. Osiguranje se može ugovoriti za zdrave, mikročipovane i redovno vakcinisane kućne ljubimce. 

Ne mogu se osigurati: bolesni kućni ljubimci ili oni kod kojih postoji predispozicija ili sumnja za neku bolest, kućni ljubimci sa invaliditetom i psi koji se koriste u lovu.

Mogu se osigurati rasne mačke, domaće mačke, mačke mešanci, rasni psi i psi mešanci (manjih i srednjih veličina) starosti od 3 meseca do 8 godina i posebne rase velikih pasa starosti od 3 meseca do 5 godina.

Za osiguranje u kontinuitetu osiguravamo i starije kućne ljubimce.

Premija osiguranja zavisi od izabranih pokrića, trajanja osiguranja, vrste i starosti ljubimca.

Kako postupiti kada se desi osigurani slučaj?

Kućni ljubimac se može lečiti isključivo u mreži veterinarskih ustanova Generali Osiguranja. Za uslugu veterinara plaćate samo 10% troškova lečenja, a ostatak (90%) plaća Generali Osiguranje Srbija direktno veterinarskoj ustanovi. Prilikom odlaska kod veterinara u obavezi ste da pripremite broj mikročipa osiguranog ljubimca.

Zašto je važno osigurati svog ljubimca?

Kada osigurate kućnog ljubimca, time mu omogućujete maksimalnu zaštitu koja je pokrivena u mreži veterinarskih usluga. Pored preventive, zaštite i nege, naše osiguranje nudi finansijsku zaštitu, u slučaju nepredviđenih događaja koji mogu da utiču na zdravlje i život vašeg kućnog ljubimca. 

Osiguranje pokriva:

 • Vakcinaciju
 • Veterinarske preglede, gde su uključeni pregledi, mišljenja, saveti ovlašćenog veterinara ili profesora
 • Laboratorijska ispitivanja, gde su uključeni: test na štenećak, test na pavovirozu, 4D test, biogemijski testovi i analize krvi, hematološki testovi..
 • Dijagnostičke procedure, gde spadaju rendgen i ultrazvučni pregled
 • Ambulantne intervencije, gde su uključene kardiologija, endokrinologija, gastroenterologija, urologija, pulmologija, ortopedija
 • Lekovi, gde su uključeni infuzioni rastvori, tablete, injekcije
 • Materijali za sanaciju rana – zavoji, gaze, flasteri, konci, gips, elastični zavoji
 • Medicinsko-tehnička pomagala – kragne i pomoćna kolica
 • Hirurške intervencije usled povrede ili bolesti
 • Bolničko lečenje
 • Parazitska oboljenja, krpeljska groznica
 • Kućne posete u slučaju da je ljubimac nepokretan
 • Transport u hitnim slučajevma
 • Sterilzacija/kastracija u slučaju da je ljubimac ugožen

Iskustvo

Nada iz Prijedora je osigurala svoju macu, a njeno iskustvo i ljubav prema Kejti vam prenosimo: 

„Ona se zove Kejti. Predivna, umiljata, prekrasnih narandžastih očiju. Rasa-britanska kratkodlaka mačka. U moj život je ušla prije dvije i po godine i to ne slučajno.

Rasu sam izabrala zbog osobina koje su mi odgovarale. Macu sam pronašla u uzgajivačnici “Beauty of Freya”. Dogovarali smo se sa vlasnicom Marinom godinu dana. Prvo smo htjeli muško mače, ali smo onda ipak odabrali ženkicu. Zato što sam već jednom imala macu Tiki, i što znam kakva je to ljubav. Macu smo uzeli od ljudi koji su išli u Kanadu. Malo nam je vremena trebalo da se naviknemo jedni na druge, tada samo muž, maca i ja, a mi u velikoj borbi za potomstvo. Mnogo pokušaja, mnogo tuge i razočarenja, ali zato je bila Tiki tu da uz nju sve lakše prođe. I onda jednom, uspjeh. Rađa se Isidora, pa onda Jovan.Tiki se sa nama radovala rođenju naše djece. Nažalost, kad se Jovan rodio, razbolila se i umrla. Deset godina nisam pomišljala na drugu macu. 

I onda je došao taj dan kada smo otišli u Zagreb po Njeno Veličanstvo. Djeca su inače htjela psa ali sam ih uspjela nagovoriti. Ja sam uzela godišnji da joj pomognem da se prilagodi. Od prvog dana je shvatila gdje je njen toalet, nije nijednom pogriješila. Tačno je shvatila kakav je ko! Ona nije vrsta koja se mnogo mazi i sjedi u krilu. Voli da je u društvu ljudi, ali ne u krilu!Mazi se kad ona hoće, ali se onda osjetimo počašćeno. 

Kada hoće da se igra obraća nam se specijalnim mijaukanjem. Prepoznaje naše potrebe. Sa mojom šesnaestogodišnjom kćerkom je veoma pažljiva. Moj sin joj je malo prebrz, pa ga izbjegava, ali nije negativna. Moj muž, koji je ispočetka bio malo rezervisan, sada sa ponosom ističe da mi svako jutro kad pije kafu sjedi u krilu. Mada, to još niko nije vidio. A ja, ja imam ljubav. LOVE OF MY LIFE. 

Kada sam u januaru imala koronu, dvanaest dana temperature i agonije je provela sa mnom, ležeći na mojim nogama. I to onda kada vas i vlastita porodica izbjegava. Nakon mog ozdravljenja je spavala tri dana jer je bila iscrpljena. Odgovorno tvrdim da mi je pomogla da ozdravim. Ponekad me budi u 5 ujutru da se mazimo. Voli često da skače po stanu iza ponoći, to valjda proradi lovački instinkt. 

Kada odemo na vikendicu, istjera prašinu iz svih ćoškova. Voli da lovi muve. Obožava da leži u malim kutijama od cipela, dok je u plišani krevet nabavljen preko interneta, iz Sarajeva jedva legla nakon godinu dana. Iz fontane za vodu apsolutno nije htjela ni probati vodu, valjda iz nekog principa. Malo je svojeglava. Kada smo je ljetos ostavili i otišli na kraći odmor nije htjela jesti. Pazile su je komšinica, kuma i teta Rada, ali ona nije htjela da jede. Od tada je ne ostavljamo. Kada nam dođu gosti, nije da je neljubazna, ali nije ni oduševljena. Kada smo ljuti i nervozni i galamimo jedni na druge, ona nas nekako pomiri. Tada počne da izvodi svoje najčudnije skokove i manevre. Mogli bismo ovako do sutra, ali sve može ukratko da se objasni; 

Moj kućni ljubimac je apsolutno upotpunio moj život.“

Ljubimci su važan deo naših života, i članovi su naše porodice. Zato je važno da im pružimo najbolju negu i maksimalnu zaštitu. Kontaktirajte nas i kreiraćemo ponudu, po vašoj meri!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *