fbpx

Životno siguranje kod Generali osiguranja: Najbolji saveti i iskustva

Saznajte šta pruža Generali osiguranje. Koji su njihovi ciljevi, koje savete nude, koji je njihov štedni program, kao i šta je osnovna funkcija ovog životnog osiguranja.

U Srbiji je, u periodu dužem od jedne decenije, osnovano nekoliko inostranih osiguravajućih kompanija.

Jedna od do sada najbolje pozicioniranih je Generali osiguranje Srbija. Ona od osnivanja 2006. godine, konstantno beleži rast uplaćenih godišnjih premija i broj klijenata. Nekada Delta generali, a danas samo Generali osiguranje. Ova kuća u skladu sa potrebama rastućeg tržišta, uvećava svoju ponudu programa životnog osiguranja.

Generali osiguranje – ciljevi i vizija

Ponekad i nije tako loše baviti se statistikom. Podaci kažu da je Generali osiguranje prošle godine u našoj zemlji ostvarilo premiju od 19,8 milijardi dinara. To je ovoj kompaniji donelo ukupno tržišno učešće od 22.2%, čime je učvrstilila svoju poziciju među vodećim osiguravajućim kućama u Srbiji. Generali osiguranje pokriva trećinu tržišta naše zemlje.

Ova osiguravajuća kompanija preko inostrane reosiguravajuće kuće preuizma rizike. Što naravno daje sigrnost svakom klijentu da uloži novac u životno osiguranje.

Kada stupi u posao sa klijentom, osiguravajuća kompanija se obavezuje da za primljenu premiju, uz ispunjenje određenih uslova, garantuje i isplatu ugovorene osigurane sume i dobiti.

Klijent s pravom, imajući u vidu i ovu činjenicu, može da se zapita šta se događa ako se dovede u pitanje likvidnost?

Zato postoji reosiguranje, da bi se otklonile gore navedene opasnosti koje se odnose na to, da ulog klijenta uvek bude siguran. Osnovna funkcija reosiguranja je da na njega osiguravajuća kompanija prenosi deo rizika i ustupa deo premije za preuzeti rizik.

Tako se postiže dodatna sigurnost, jer se rizik od neisplaćivanja garantove osigurane sume i dobiti klijentu, raspoređuje na veći broj organizacija.

U Srbiji, dve inostrane osiguravajuće kompanije imaju sopstveno reosiguranje. Među njima je upravo Generali osiguranje.

Generali osiguranje Beograd

Vaš život ili Vaše zdravlje mogu biti ugroženi štetnim događajima kada se najmanje nadate. Više nego izvesno je da na mnoge od njih ne možete da utičete. Zato je najidealnije zaštiti se od svih mogućih štetnih događaja po Vas i Vašu porodicu.

Osnovna funkcija životnog osiguranja je upravo zaštita od rizika, ali i akumulacija finansijskih sredstava koja ulažete na svoju polisu.

Pored zaštite od rizika bolesti ili povrede, nesrećnog slučaja i sličnog, Vi sve vreme imate i veliku ekonomsku sigurnost.

U polisama životnog osiguranja, koje u ponudi ima Generali osiguranje, osigurana suma, koja Vam je poznata odmah prilikom potpisivanja ugovora, biće Vam isplaćena po isteku, uvećana za garantovanu pripisanu dobit.

Vaše pravo je nesporno i na isplatu osigurane sume, ukoliko Vam se dogodi osigurani slučaj. Ako je on fatalan po Vas kao osiguranika, Vaša porodica, odnosno korisnici polise životnog osiguranja, biće finansijski zbrinuti.

Životno osiguranje shvatite kao ugovor kojim se osiguravajuća kompanija obavezuje da će, u skladu sa naplaćenim premijama, isplatiti osiguranom licu određenu sumu novca u slučaju smrti ili za slučaj doživljenja.

Zadovoljstvo svakog klijenta koji ima polisu životnog osiguranja je dvostruko. Njom je prvenstveno osigurao i zbrinuo sebe od neželjenih događaja. Sa druge strane, ako do njih i dođe, obezbedio je porodicu koja ostaje iza njega.

Budimo iskreni, koliko je onih koji ne razmišljaju na ovaj način?

Koliko Vas ne bi želelo da porodica koja, sticajem nesrećnih okolnosti ostane bez svog glavnog člana, ostatak života proživi nesigurno i nesrećno?

Verujte, praksa i iskustvo pokazuju da je sve manje klijenata kojima ovo nisu najvažniji razlozi za kupovinu polise životnog osiguranja.

Generali životno osiguranje –  iskustva

Osiguravajuće kompanije, uključujući i Generali osiguranje, u ponudi imaju široku paletu programa životnog osiguranja. Najzastupljenije i najtraženije je takozvano mešovito osiguranje.

Ovo je najbolja kombinacija štednje i osiguranja života. Po ovom programu, Generali osiguranje, na njegovom isteku, isplaćuje vam osiguranu sumu, jednokratno ili kroz rentu, koja može biti vremenski ograničena ili doživotna, a o čemu Vi odlučujete.

Pored štednje, mešovito osiguranje života pruža i značajnu finansijsku zaštitu porodici osiguranika u slučaju nezgode.

Generali osiguranje, zbog potreba tržišta, odnedavno ima i program kojim značajno možete da uvećate svoja uložena finansijska sredstva. Na ovaj način sebi i porodici možete da obezbedite sigurnu materijalnu stabilnost

Ovaj štedni program je najbolje objasniti kroz primer:

PolMuški
Pristupna starost56 godina
Jednokratna premija10.000 evra
Trajanje osiguranja3 godine5 godina7 godina10 godina
Osigurana suma10.181 evro10.569 evra10.993evra11.717 evra
Očekivana dobit418 evra721 evro1.044 evra1.568 evra
Ukupna očekivana dobit599 evra1.290 evra2.037  evra3.285  evra

 

Životno osiguranje sa pokrićem teških bolesti je namenjeno svima koji na vreme misle o svojoj budućnosti, zdravlju i svojim najbližima.

Pored osiguranja života za slučaj smrti, ovaj program pruža pokriće i za slučaj nastanka više teških bolesti među kojima su srčani udar, karcinom, moždani udar, bolesti bubrega i mnoge druge.

Ulaganje sa ovim ciljem i u korist dece, uređeno je tako, da ugovori ističu do detetove 18-te ili 20-te godine. Taman na vreme za početak akademskog obrazovanja ili ostvarivanje nekih drugih ambicija i planova u životu.

Poslušajte ovaj savet, brinite o sebi i o svojoj porodici i osigurajte se na vreme.

Ukoliko želite da se osigurate i uštedite, ovde možete potpuno besplatno popuniti formu i saznati koliko košta Vaša polisa životnog osiguranja.

Ovaj članak ima edukativni karakter.

Povezani članci

Komentari na članak

  • Marija kaže:

    Najgora osiguravajuća kuća. Imali smo situaciju da je beba od godinu dana imala temperaturu preko 39 i zvali smo Generali i svaki put smo dobili odgovor – pozvaćemo vas pa sledeći put – stiže doktor… Odužilo se na celih 8h da smo čekali doktora.Svaki put kad smo ih pozvali bili su vrlo ljubazni u smislu mi vas razumemo… Ma nemam ja ništa od vašeg razumevanja, nama je trebao doktor…
    Strašno… Nikad više preko njih osiguranje.
    Najgori su!!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *