fbpx

Koliko košta Životno osiguranje?

Koliko košta Životno osiguranje, koji je vremenski perod i postoje li rizici? Saznajte kako da uz minimalna odricanja kroz polisu Životnog osiguranja pametnije i korisnije usmerite svoj novac.

Koliko puta pomislite kako ponekad nepotrebno trošite novac ili kako vam on klizi kroz prste na neke ne tako bitne stvari?

Verovatno se često zapitate i kako da uštedite? Da li je to moguće kroz polisu Životnog osiguranja, i naravno, koliko to košta?

Životno osiguranje ne košta mnogo, jer sami određujete koliko novca želite da usmerite u svoju polisu. Kada uporedite sve dobre strane Životnog osiguranja sa cenom koštanja, tek ćete onda  shvatiti da zaista vredi svaku paru.

Na taj način sebe rasterećujete brojnih briga i nesigurnosti u godinama koje su pred vama.

Kako da uštedim?

koliko kosta zivotno osiguranje

Pre nego što nepromišljeno ubedite sebe  kako već imate mnogo mesečnih troškova, i da ne možete još da priuštite i Životno osiguranje, morate imati u vidu neke bitne informacije.

Osiguravajuće kuće u Srbiji u svojoj ponudi imaju odlične polise Životnog osiguranja koje mogu da vas koštaju svega 40 evra mesečno. Za ovakvo ulaganje, u skladu sa vašim prihodima i rashodima, možete da uštedite na mnogo načina.

Dobro promislite o tome kako i čega sve možete da se odreknete, a da ne narušite svoje dosadašnje navikei potrebe.

Da li znate da na sendvičima koje kupujete za doručak u pekari možete da uštedite i do 120 dinara dnevno? Prosečne cene sendviča se kreću od 120 do 200 dinara, u zavisnosti od toga koji sendvič volite da jedete.

Ako vam je omiljeni onaj sa šunkom i kačkavaljem, on će vas koštati od 140 do 160 dinara. Na isti sendvič, koji napravite pre posla kod kuće, potrošićete samo 52 dinara.

Znači, najjeftiniji doručak bi vas jedne radne nedelje koštao najmanje 3.000 dinara ako biste ga kupovali. Ali, ako doručak ponesete od kuće, potrošićete samo 1.150 dinara, što je tri puta manje!

Znate i sami da je najbrži i najlakši, ali u isto vreme i najskuplji način da dođete do novca, dozvoljeni minus. Od banke do banke variraju i kamate. Tako za dozvoljeni minus od recimo 50.000 dinara, godišnje banci morate da date 19.000 dinara.

Kada shvatite da je sve ovo zaista moguće, bićete zadovoljni što ste uspeli da se oslobodite nekih nepotrebnih troškova i sebi obezbedite polisu Životnog osiguranja.

Koliko košta Životno osiguranje? Odgovor je da vredi više nego što košta, a u to ćete se uveriti kada doživite njen istek i dobijete osiguranu sumu. A možda i ranije, ako vam se u budućnosti dogodi neka nepredviđena situacija kada će vam novac sa polise Životnog osiguranja rešiti problem.

Kako da štedim dugoročno, pametno i uz najmanji rizik

koliko kosta zivotno osiguranje (2)

Većina osiguravajućih kuća u Srbiji, u svojoj ponudi ima takozvano mešovito Životno osiguranje, koje se ugovara na duži period, najčešće do 25 godina.

Prilikom sklapanja ugovora, određuje se osigurana suma koju će osiguranik moći da podigne na isteku ugovora ili koju će korisnici osiguranja dobiti u slučaju smrti osiguranika.

Ovaj iznos je zbir mesečnih premija koje je uplaćivao ugovarač Životnog osiguranja uvećan za pripisanu dobit osiguravajuće kuće sa kojom je sklopio ugovor.

Razlika između uplaćenih mesečnih premija i osigurane sume nije nimalo zanemarljiva.

Svaki osiguranik ima pravo na određeni deo dobiti koji osiguravajaća kuća ostvari u jednoj poslovnoj godini. Visina tog udela se određuje procentualno i zavisi od toga koliku premiju ugovarač polise plaća.

Jednostavno rečeno, što je viša premija kroz osiguranje, to je veći udeo u dobiti.

Kada uporedite činjenicu koliko košta Životno osiguranje sa svim njegovim prednostima, uvidećete da ono vredi mnogo više.

Najjednostavnije je da vam to objasnimo kroz primer:

s4

Navedena osigurana suma biće uvećana za pripisanu dobit

koliko kosta zivotno osiguranje

Iz navedenog primera se vidi da je razlika između uloženog novca i osigurane sume više nego pristojna.

Posebno ako se ima u vidu i da to nije konačan iznos koji sleduje osiguraniku, jer se osigurana suma uvećava i za pripisanu dobit.

Vredi napomenuti i da pojedine osiguravajuće kuće jednu godišnju premiju ugovaraču Životnog osiguranja daju gratis!

Samim tim se ukupno uložena premija uvećava za još jednu.

Kroz ovaj primer došli smo do toga koliko košta Životno osiguranje, odnosno koliko može da košta. Jer, podsećamo, visinu godišnje premije određujete sami, u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama.

Šta se događa ako ostanem bez novca za plaćanje premije?

koliko kosta zivotno osiguranje

Ovo pitanje je potpuno opravdano i očekivano, s obzirom na uslove života većine stanovništva.

Osiguravajuće kuće su se pobrinule da kroz programe štednje omoguće nastavak plaćanja premije i u ovakvim slučajevima. Naravno, bez gubitka prava na osiguranu sumu i sve ostale ugovorene elemente polise Životnog osiguranja.

U dogovoru sa osiguravajućom kućom kod koje imate polisu Životnog osiguranja možete smanjiti godišnju premiju koju plaćate.

Bez obzira na promenu visine premije, zadržavate pravo na novčanu naknadu, ukoliko vam se dogodi osigurani slučaj.

Iznos te naknade biće proporcionalno manji, jer je manja i premija, ali ste ipak osigurani i spokojni. Svakako treba napomenuti i mogućnost pozajmice sa polise Životnog osiguranja, odnosno sa vaše štednje.

Uslovi pod kojima je ovo moguće se razlikuju od kompanije do kompanije, ali su kamatne stope daleko niže od bankarskih. Vama kao klijentu su na raspolaganju različite mogućnosti ukoliko vas životni događaji primoraju na ovakve poteze.

Za sva dodatna pitanja i konkretne ponude, možete da pitate ili bez obaveze popunite zahtev na našoj stranici za Životno osiguranje, i dobićete brz, potpun i adekvatan odgovor na sva vaša pitanja!

Saznajte koje su još prednosti i zašto je dobro imati Životno osiguranje!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *