fbpx

Najpovoljnije zimovanje i skijanje ove godine

Kada su cene zimovanja i skijanja u pitanju, zimske destinacije Istočne Evrope spadaju među najpovoljnijim. Ne morate za Francusku da biste imali ispunjeno zimovanje jer tu su Slovačka, Bosna, Češka, Bugarska, Rumunija.

Predstavljamo Vam najjeftinije destinacije za zimovanje i skijanje u Evropi, ove godine, kao i cene ski-passa i ostalog.

Jahorina i ski-Sarajevo u Bosni

najjeftinije-skijanje-na-jahorini

Ski-kompleks Sarajevo poslednjih par godina važi za najjeftiniji kada su u pitanju cene za ski-pass, iznajmljivanje opreme i pivo. Povoljne cene ne idu na štetu kvaliteta kompleksa, naprotiv.

Jahorina se nalazi u blizini Sarajeva, čak se možete noću skijati sa pogledom na panoramu glavnog bosanskog grada.

Snežni prekrivač je prisutan od decembra do marta meseca. Dubina snežnog prekrivača se kreće između jednog i tri metra.

Najveći broj ski-staza je prilagođen za napredne skijaše, ali postoje i tri za profesionalne skijaše i snoubordere.

Cena za šestodnevni ski-pass je 72 evra, dok se cene piva, sendviča i kafe u proseku kreću nešto manje od 2 evra.

Kako je Sarajevo blizu Jahorine, neće Vam biti dosadno kada sunce zađe zbog bogatog noćnog života.

Janske Laznje u Češkoj

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Janske Laznje (Janské Lázne) je mali spa-gradić udaljen od Praga dva sata vožnje. Gradić i skijalište je smešteno na obroncima Krkonoše, planine sa najvišim vrhom u Češkoj – Snješka (1.602 metara nadmorske visine).

Ukupna dužina ski-staza iznosi 14 kilometara i prilagođene su deci, početnicima, ali i naprednim skijašima.

Resort Janske Laznje je veoma omiljen među porodičnim ljudima zbog divnih četinarskih šuma, ski-staza za decu i hotela prilagođenim za njihove potrebe.

Na otvorenom se nalazi i termalni bazen, a omogućeno je i noćno skijanje.

Cena za šestodnevni ski-pass iznosi 95 evra, cena privatnog časa skijanja za dete ili početnika iznosi 9 evra. Cena kafe je 1 evro, piva 1,50 evra, sendviča 2 evra.

U proseku smeštaj za pet noći i petodnevni ski-pass iznosi 312 evra po osobi.

Pojana Brašov u Rumuniji

najjeftinije-skijanje-u-rumuniji

Pojana Brašov (Poiana Braşov) je najpoznatije rumunsko skijalište, udaljeno od grada Brašov 12 kilometara. Poznato je i pod nazivom „sunčani proplanak”.

Resort se nalazi u podnožju planine Postavarul i okružen je visokim planinskim vrhovima, od kojih Pjatra Krajului iznosi 2.238 metara nadmorske visine.

Ski-staze su uređene za početnike i napredne skijaše. Ovde se nalaze jeftine ski-škole u kojima časove drže renomirani engleski instruktori skijanja.

Cena za šestodnevni ski-pass je 130 evra, a hotelski smeštaj u proseku za sedam noći iznosi 250 evra. Cena piva, sendviča i kafe se kreću oko jednog evra.

Zakopane u Poljskoj

najjeftinije-skijanje-u-poljskoj

Resort Zakopane nije moderno opremljeno skijalište, ali u tome i jeste njegov glavni adut. Naime, gradić je namenjen za ljubitelje vodke i stare planinske arhitekture.

Ovde su prisutne drvene kolibe, zgrade iz 19.veka i kaldrma s jedne strane, i komunističke zgradice s druge strane.

Ski-staze su razbacane oko gradića. Najbolji lokalni operater je grupa Sunshine World. Njih možete kontaktirati povodom smeštaja i svega ostalog što Vas zanima – www.sunshineworldpoland.com

Zakopane se nalazi sa samom jugu Poljske.

Cena piva i kafe se kreće oko 1,50 evra

Najpovoljniji su Bansko i Borovec u Bugarskoj

najpovoljnije-zimovanje-u-bugarskoj

Bansko je najmlađe, a Borovec najstarije skijalište u Bugarskoj. I oba važe za najjeftinija skijališta u Istočnoj Evropi.

Borovec je odličan izbor za porodice i početnike u skijanju. Pored ski-liftova su načičkani hoteli i veoma povoljne, ujedno i odlične, ski-škole. Borovec je jako veliki resort, tako da je ponuda za smeštaj jako bogata.

Cena za šestodnevni ski-pass iznosi 148 evra. U cenu su uključene skije.

Nađite smeštaj u Borovecu ili Banskom koji odgovara Vašim potrebama, ali i budžetu – www.bulgariaski.com

Popova Šapka u Makedoniji

najjeftinije-skijanje-u-makedoniji

Najpoznatiji ski-kompleks u Makedoniji je Popova Šapka. Nalazi se na obroncima Šar-planine, na nadmorskoj visini od 1.700 metara.

Popova Šapka važi za jeftinu i alternativnu varijantu austrijskih skijališta. Skijalište je osunčano i krasi ga debeli i dugotrajni snežni prekrivač.

Popova Šapka je skijalište naročito popularno među ljubiteljima slobodnog stila. Za njihove potrebe je prilagođen ski-lift koji ide do vrha Ceripašine (2.610 metara nadmorske visine). S vrha se potom možete spuštati niz netaknuti sneg.

Najpovoljniji smeštaj pružaju planinarski domovi i državni hoteli Popova Šapka i Slavija. Cene hrane i pića su veoma povoljne.

Cena za sedmodnevni ski-pass iznosi 99 evra.

Jasna u Slovačkoj

najpovoljnije-skijanje-u-slovackoj

Skijalište Jasna (Jasná) je popularno među snouborderima i avanturistima. Većina skijališta Istočne Evrope nisu uređena po poslednjoj modi, ali ta tvrdnja ne važi za skijalište Jasna.

Skijalište je smešteno u Niskim Tatrima i podeljeno je na tri dela – Zahradki, Jasna Biela Put i Otupne.

Otupne je mirno, idealno za porodične ljude.

Resort Jasna je među skijašima poznato zbog jeftinog piva i hrane, ali i dubokog i dugotrajnog snežnog prekrivača. Krigla piva se kreće oko 1,50 evra, a dobar i bogat obrok oko 12 evra.

Ukoliko ste željni noćnog provoda, onda posetite neki od pabova u gradiću Liptovsky Mikulus.

Cena za šestodnevni ski-pass košta 178 evra. Sezona traje od decembra do aprila.

Do skijališta je najlakše doći, ako ne organizovano kolima, onda low-cost avio kompanijama do većih gradova pomenutih zemalja, i potom autobusom do samog ski-kompleksa.

Ne morate imati puno para za dobro zimovanje, dovoljno je biti informisan i unapred pripremljen za sve, što uključuje i putno zdravstveno osiguranje.

Obavezno saznajte šta sve nudi i osiguranje sa ski-rizikom.

Povezani članci

Komentari na članak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *