fbpx

Nova godina u Parizu: šta posetiti?

Ukoliko želite da Novu godinu dočekate u jednom od najlepših svetskih gradova, onda dođite u „grad svetlosti“ Pariz. Za vreme božićnih i novogodišnjih praznika, Pariz je okićen kao nijedan drugi evropski grad.

Pariz je idealan za svaku vrstu zabave i prazničnog provoda.

Bez obzira da li želite da Novu godinu dočekate sa šampanjcem u ruci, đuskajući u nekom klubu, ploveći po Seni ili večerajući na vrhu Ajfelove kule – Pariz je idealna destinacija. Kako ništa ne bi pokvarilo Vaš boravak u svetlucavom Parizu, obavezno je putno osiguranje.

Novogodišnja atmosfera na ulicama Pariza

nova-godina-u-parizu

Elegantan u svakom trenutku, Pariz je naročito lep za vreme zimskih praznika. Ulice i spomenici Pariza su dodatno osvetljeni i naglašeni maštovitim novogodišnjim ukrasima. Ukoliko i sneg padne, vizuelni ugođaj je neprepričljiv.

1. Jelisejska polja

docek-u-parizu

Jelisejska polja su već u toku novembra meseca okićena bajkovitim  ukrasima i sijalicama. Najlepša avenija na svetu je nedeljama načičkana šopovima koji parižanima i turistima nude prazničnu atmosferu.

Šopovi su tu kako bi narod uživao u kupovini francuskih delikatesa i lokalnih specijaliteta. Šetajte se avenijom dok Vam ruke greje kuvano vino sa mirisom cimeta. Oko 800.000 LED sijalica svetli duž avenije Jelisejska polja.

2. Trg Vendom

untitled-design-1

U samom centru prvog pariškog „prstena“ ili arondismana se nalazi Trg Vendom. Poznate i skupe juvelirnice dodatno svetlucaju zbog prefinjenih ukrasa kojim je trg okićen.

Takođe se možete diviti svetlima avenije Montenji koja je poznata po prodavnicama najpoznatijih francuskih brendova visoke mode.

3. Značajni spomenici i zgrade Pariza

pariz-docek-nove-godine

Sa nekoliko hiljada novogodišnjih sijalica su ukrašeni muzej Luvr, katedrala Notr-Dam, pariska opera Garnije, ali na prvom mestu po količini ukrasa i svetla je ipak Ajfelova kula. Kada sat otkuca ponoć, iznad Ajfelove kule „poigrava“ impresivni vatromet.

Sve veće i značajne prodavnice, ali i one male, ukrašavaju izloge na najkreativnije moguće načine i mame ljude da potroše novac.

Najbolja mesta za doček 2017. godine u Parizu

Bez obzira sa kim ste i na koji način želite da proslavite Novu godinu, Pariz će ispuniti Vašu želju.

1. Doček u srcu Pariza na reci Seni

krstarenje-senom-za-novu-godinu

Zašto ne biste veče 31. decembra proveli na jednom od rečnih kruzera na Seni? Uživajte u večernjoj plovidbi i divite se osvetljenom Parizu, dok zaposleni pripremaju ukusnu večeru i šampanjac za ponoć. Provedite noć igrajući uz muziku muzičara koji uživo sviraju.

Kruzeri mogu biti skupi i luksuzni kao npr. Le Tennessee, Bateux Parisiens, Yachts de Paris, ali mogu biti i skromniji poput Paris en Scène, Amiral, La Marina. Cene se kreću od 55 evra do 600 evra po osobi.

2. Luksuzna i gurmanska večera

untitled-design

Mnogi restorani u Parizu imaju specijalizovan meni za novogodišnju noć. L’Epicure au Bristol je jedan od boljih restorana, nagrađen Mišlenovom zvezdicom, u kojem možete sebe i svoje voljene častiti. Svake godine je u ovom restoranu meni drugačiji.

Novu godinu možete dočekati na vrhu Ajfelove kule, u restoranu 58 Tour Eiffel. Pored Ajfelove kule se nalazi restoran Bistro Parisien. Za restoran na vrhu treba izdvojiti 350 evra, a za restoran pored 260 evra.

U samom srcu Montmartra, na krovu zgrade je smešten neodoljivi La Crémaillère 1900. Po osobi se ovde plaća večera 145 evra.

Za ljubitelje džez i bluz muzike je Jazz Club Etoile. Rezervacija i večera po osobi košta 225 evra.

3. Doček na Jelisejskim poljima

nova-godina-pariz

Ukoliko želite da Novu godinu dočekate opušteni i na otvorenom, onda su Vam na raspolaganju Jelisejska polja. Grad ovde organizuje muzičke događaje koje prati odlično ozvučenje i performans.

Ukoliko želite da se ugrejete, možete upasti tokom noći u klub Pavillon i zagrejati se uz piće i MTV hitove.

Kabare u Parizu

praznik-u-parizu

Ako želite da Novu godinu dočekate na autentični francuski način, onda pravac kabare. Ukoliko ste odseli u blizini Jelisejskih polja, onda možete na proslavu i novogodišnji šou u Lido ili Crazy Horse. Možete birati između brazilskog kabarea u Pau Brasil ili Brasil Tropical, i koncerta u Happy Day’s.

Od svih kabarea, najskuplji je Moulin Rouge (po osobi 380 evra). Novu godinu će Vam ovde čestitati 100 umetnika.

Žurke i noćni klubovi

untitled-design-1

Među boljim pariškim noćnim klubovima je Le Duplex u okviru kojeg postoji restoran Le Vogue, dok su na scenskom meniju trbušne plesačice. Cena po osobi je 149 evra.

Doček Nove godine u duhu 80-tih će biti organizovan u klubu Bus Palladium. Ulaz i tri pića koštaju 49 evra.

U blizini Ajfelovog tornja se nalazi klub Aquarium. Zašto ne biste Novu godinu dočekali okruženi tropskim ribama i ajkulama? Ulaz i jedno piće koštaju 49 evra.

Klub Yoyo (Palais de Tokyo) je prostran, moderan i posećen od strane zanimljivih pariških umetnika tokom cele godine. Dočekajte Novu godinu uz savremene hitove i eksploziju raznobojnih konfeta. Ulaz i tri pića koštaju 55 evra.

Upoznajte bolje Pariz.

Porodična zabava u Parizu za vreme praznika

untitled-design-2

Mnogo toga je u Parizu prilagođeno novogodišnjoj zabavi za decu, počevši od Diznilenda.

Na Jelisejskim poljima se postavlja ogromni ringišpil i otvara veliko klizalište.

Božićne jelke razbacane svuda po gradu su dizajnirane tako da privlače pažnju mališana.

Sa svojom porodicom krenite organizovanim autobusima u panoramsko razgledanje prazničnog Pariza. Pokriveni toplim ćebadima, ispijajući kakao ili čaj, prepustite se turističkim vodičima da Vas upoznaju sa znamenitostima Pariza.

Događaj Le festival du Merveilleux je ispunjen „vašarskim“ sadržajem, gde Vas zabavljaju ulični umetnici i mađioničari.

Pariz doživljava pravu transformaciju tokom zime. Ukoliko želite da u Novu godinu uđete sa novom i pozitivnom energijom, ukoliko želite da se preobratite u bolju i sretniju osobu, onda dođite i upijte praznični duh živahnog Pariza.

Kako ništa ne bi pokvarilo Vaš boravak u svetlucavom Parizu, obavezno obezbedite najbolje putno osiguranje za tu priliku.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *