fbpx

Vrnjačka Banja: savršen odmor, provod, zdravlje

Najveća banja u Srbiji ima mnogo da ponudi posetiocima svih generacija. Banja raspolaže sa sedam mineralnih izvora sa kojih možete piti vodu ili se kupati u izvorskoj vodi. Nalazi se u srcu Srbije, samo 200 km od Beograda.

srpska hrana

Ukoliko ste se umorili od brzog ritma svakodnevice, a nemate dovoljno vremena da odete na odmor u inostranstvo, savršen izbor krije se upravo u našoj zemlji.

Poznati Most ljubavi očekuje da zaključajte svoj katanac ili prošetate preko njegove površine i osetite miris ljubavi. Uživajte u planinarenju uz planinu Goč i izvanredanom noćnom provodu u klubovima i kafićima različitih vrsta.

Vrnjačka Banja je smeštena na oko 200 kilometara od Beograda. Iako je banja često prva asocijacija na odmaralište za stare i bolesne, iz godine u godinu ovaj trend se značajno menja.

Banja nikada nije bila mlađa. Na njenim ulicama, bazenima i ugostiteljskim lokalima možete sresti omladinu, roditelje sa decom, parove svih generacija, ali i naše najstarije sunarodnike, pa čak i veliki broj stranaca.

Mališani mogu uživati u velikom broju bazena i odlično opremljenih zelenih površina i igrališta. Ovo je najbolje mesto za decu. Svež vazduh, priroda, lekovita voda, mnoštvo mogućnosti za sport i rekreaciju.

Klubovi, kafići i restorani u Vrnjačkoj banji

vrnjacka banja smestaj

Kada se dnevne aktivnosti završe i padne mrak iz svih pravaca dopiru zvuci različite vrste muzike. S obzirom na to da Banja poseduje veliki broj kafića, restorana i klubova, noćni život nakon 20 časova postaje jednako buran kao u bilo kom velikom gradu.

Zvuci sevdalinki brzo će osvojiti srca usnulih boema. Uz odličnu muziku, tu je i neverovatna hrana koju nude restorani, a kojom se Banja može dičiti.

Naša preporuka za noćni izlazak su sledeći lokali:
Kod Kumova, Music club Podroom, Caffe Bar Savka, Caffe Bar Bela Lađa i Savka.

Dnevni beg od vrućina omogući će vam sledeći kafići: Kralj, In, Paris, Švajcarij, Lido, Art, La Vida, Trokadero, Boss i Goč.

Nakon svih dnevnih aktivnosti stomak podseća da je vreme za posetu jednom od restorana sa izvrsnim menijem:
Vuk, Kod Koče, Kruna, Dukat, Gočko, Kraljica, San, Snežni, Kuća , Kod Kumova, Horizont i Savka.

Smeštaj u Vrnjačkoj Banji

smestaj u vrnjackoj banji

Vrnjačka Banja je veoma povoljna kada je u pitanjiu smeštaj.

U Vili Raj možete  prenoćiti za 1050, dok vas za 1350 dinara očekuje prenoćište sa doručkom u Konačištu sa restoranom Vir.

Apartmanima Izvor i Vila Novica su u ponudi za 1500 dinara po jednom danu, tj prenoćištu.

Iwa Cenar je odličan izbor za sve one osim samog prenoćišta žele dodatnu deluxe uslugu poput solarijuma, masaža, bazena i mnogih drugih pogodnosti.

Sport i rekreacija u Vrnjačkoj Banji

odmor u vrnjackoj banji

Za sve one koji tokom odmora žele da se rekreiraju i zaigraju, imaju tu mogućnost na velikom broju sportskih terena i igrališta.

Veštačka stena je prava sportska atrakcija koja će vam podići adrenalin. Manje avanturistički orijentisani mogu igrati tenis, fudbal ili košarku na nekom od specijalizovanih terena ili uživati u lepoti Japanskog vrta.

Ono što svakako čini Banju onim što jeste su bazeni svih vrsta i veličina počev od onih za decu, preko standardnih do olimpijskih i zatvorenih bazena.

Love Fest u Vrnjačkoj banji

love fest u vrnjackoj banji

Festival muzike Love Fest, jedan od najpopularnijih domaćih festivala, održava se svake godine od 4. do 6. avgusta u Vrnjačkoj banji. U pitanju je jedan od deset najboljih festivala u Evropi. Osim domaćih, veliki je broj turista iz regiona, pa i čitavog sveta. Festival se sastoji od četiri stejdža sa najpoznatijim muzičkim imenima.

Smeštaj na Love Festu

Tokom festivala možete se smestiti u hotelu ,,Zvezda”, gde cena noćenja po osobi iznosi 2.125 dinara. Organizatori su omogućiti boravak u kampovima po ceni od 15 evra, za one koji gaje avanturistički duh.

Love tokeni su jedina valuta koja se koristi tokom festival, a oni se kupuju u kamp kućicama. Jedna tabla tokena dostupna je  po ceni od 500 dinara. Tabla se koristi kao neka vrsta specifične kreditne kartice pomoću koje se mogu kupiti svi proizvodi na festivalu.

Most ljubavi u Vrnjačkoj banji – legenda i zaštitni znak

most ljubavi u vrnjackoj banji

Popularni Most ljubavi je mesto takmičenja u najdužem poljupcu, koje se održava svakog 14. februara, na Dan zaljubljenih, tj. Svetog Trifuna.

Ovaj most nije posve običan. On krije jednu legendu u koju se i dan danas veruje, pa mladi zaljubljeni parovi, u to ime, kače katance na njega. U pitanju je legenda o o ljubavi učiteljice Nade i srpskog oficira Relje.

Ovo dvoje mladih se zavolelo i obećalo jedno drugom negde uoči Prvog svetskog rata. Međutim, po početku rata, sudbina ih je razdvojila. Relja odlazi na grčko ratište, gde se zaljubljuje u jednu grkinju, nakon čega se nikada više ne vraća u Srbiju. Zbog prevelike ljubavi i boli, Neda tuguje godinama, a na kraju od nje i umire.

Na osnovu ovog predanja zaljubljeni parovi zaključavaju katance na Mostu ljubavi, kako bi sa njim zaključali i svoju ljubav da se ne raspe i ugasi.

Lekovita voda u Vrnjačkoj banji

lekoviti izvori u vrnjackoj banji zdravlje

Od sedam izvora mineralne vode, četiri se koriste za terapije različitih vrsta: Topla voda, Slatina, Snežnik i Jezero, dok se sa preostala tri voda flašira (Voda Vrnjci).

Koje god da ste generacije, informacije o tome koje sve bolesti i zdravstvene probleme leče ove lekovite vode, biće od koristi, pa zato pročitajte kratku listu:
šećerne bolesti, stanje posle preležane zarazne žutice, hronično zapanjenje creva i želuca, bolesti žučne kese i žučnih puteva, čireve u želucu i dvanaestopalačnom crevu, bolest bubrežne karlice, mokraćne bešike i mokraćnih puteva, kao i mnoge druge bolesti.

Upoznajte se sa TopOsiguranjem i prednostima koje nudi najpovoljnije zdravstveno osiguranje.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *