fbpx

Najpovoljnije Porodično Putno Osiguranje

Jako je važno prilikom svakog putovanja imati obezbeđeno putno osiguranje, a ukoliko je put i odmor porodične prirode, onda posebno treba obratiti pažnju i zaštiti kako sebe, tako i voljene od potencijalnih problema.

Prednosti putnog zdravstvenog osiguranja

Putno osiguranje se ugovara na tri načina – grupno, individualno ili porodično, i traje u periodu dok je/su osiguranik/osiguranici van matične zemlje tj. na putovanju.

Osiguravajuća polisa pokriva jedno ili više putovanja tokom jedne godine i ono se ugovara u maksimalnom trajanju do 365 dana.

Problemi koji mogu nastati na putu jesu zdravstvene, finansijske i pravne prirode. Ukoliko logistika zakaže, tu je putno osiguranje koje neće dozvoliti da problem postane veći.

Vrlo često osiguravajuće kuće imaju više paketa (npr. standard, komfort, ekskluziv) u ponudi koji pokrivaju stavke za koje osiguranik smatra da treba da bude osiguran. Cene paketa se između sebe razlikuju.

Ljudi se dosta povređuju prilikom zimovanja i skijanja tako da osiguravajuće kuće imaju kao zasebnu i odvojenu stavku osiguranje od povreda koje nastaju prilikom skijanja ili nekog drugog rizičnog sporta (jahanje, ronjenje, planinarenje itd.)

Šta raditi kada dođe do nezgode u inostranstvu?

najbolje-porodicno-putno-osiguranje

Ukoliko dođe do nezgode i bolesti u stranoj zemlji, treba dati polisu na uvid lekaru. Ukoliko osiguranik pokrije sam troškove lečenje onda ima pravo da novac refundira po povratku kući.

Da bi podneo zahtev za refundiranje para, osiguranik treba da pored popunjenog formulara preda – polisu, fotokopiju pasoša (i to strane kojim argumentuje svoje putovanje), fiskalne račune koji se tiču cene lečenja/lekova i medicinski izveštaj lekara.

Što se tiče drugih problema, osiguranje pokriva troškove prevodioca, advokata ili izgubljenog/ukradenog prtljaga. Osiguranje takođe pokriva troškove otkazanog ili propuštenog avionskog leta.

Kao i povratak maloletne dece kući u slučaju da su ostala bez odraslog nadzora.

Šta pokriva porodično putno osiguranje?

putno-osiguranje-za-porodicu

Ukoliko dođe do problema sa zdravljem, osiguranje pokriva sledeće probleme bilo kog člana porodice – odlazak i pregled kod lekara opšte prakse, hospitalizacija i bolničko lečenje, lekovi, ortopedska pomagala, odlazak kod stomatologa i lečenje zuba, prevoz obolelog do bolnice ali isto tako i do matične zemlje (poslednje važi i za preminulog).

Polisa porodičnog putnog osiguranja uglavnom pokriva dvoje odraslih (roditelja) i četiri deteta starosti do osamnaest godina.

U većini slučajeva je osiguranje maloletne dece besplatno što znači više sladoleda i vodenih parkova na putovanju.

Pre bilo kakvog potpisivanja ugovora, pročitajte i proverite sve stavke kako ne bi došlo do nesporazuma. Znači, obavestite prodavca ukoliko ste samohrani roditelj ili ne živite svi na istoj adresi.

Svaki lični podatak koji dajete o sebi i članovima porodice mora biti tačan i proverljiv. Osiguravajuća kuća takođe mora biti upućena u mesto i datum vašeg putovanja.

Inače, nije isto putovati sa porodicom za neku od evropskih zemalja i npr. Madagaskar, tako da cene polisa, kao i nivo rizika da dođe do problema variraju.

Mnogo je bolje i jeftinije obezbediti porodično putno osiguranje nego osigurati svakog člana porodice pojedinačno.

Paket porodičnog putnog osiguranja često ima beneficije koje se razlikuju od osiguravajuće kuće do kuće, a tiču se problema sa letom, prtljagom ili smeštajem. Tu glavnu ulogu ima agencija za prodaju osiguranja koja će naći paket koji odgovara isključivo vašim potrebama.

U zavisnosti koliko često putujete sa porodicom tokom godine (jedanput ili više od tri puta), razlikuju se polise, tako da porazgovarajte i o tome sa posrednikom.

Ukoliko ste pokriveni imovinskim osiguranjem, postoji mogućnost da ono ispunjava većinu stavki kao i putno osiguranje pa ne morate dodatno da osigurate vašu porodicu.

Što se tiče putnog osiguranja, izbegavajte da ga sklopite sa turističkim agentom ili avio-kompanijom jer oni kriju u rukavu najnepovoljnije i najskuplje opcije.

Sveti za roditelje sa decom

najjeftinije-porodicno-putno-osiguranje

Putovanje i odmor proveden sa malom decom ne mora nužno da se pretvori u noćnu moru, tako da za početak obezbedite putno osiguranje, a potom isplanirajte put tako da odgovara i vama, i vašim mališanima.

Uključite decu u odabir destinacije. Pričajte sa decom o zemlji koju biste posetili, neka se od samog starta osete „odraslim“ i ravnopravnim članom porodice.

Uključite decu prilikom pravilnog pakovanja. Znači, nemojte odbaciti svaku stvar koju bi poneli jer ih time samo razdražujete i činite potencijalnim neprijateljem na odmoru.

Dozvolite im da ponesu igračku ili komad odeće koji baš žele da ponesu, bez obzira na vaše mišljenje, jer na taj način će sami naučiti kako se zapakovati i stvoriće zdrav odnos prema svom ličnom prtljagu.

Ukoliko let ili vožnja dugo traje, obezbedite im zabavu (omiljenu igračku, Mp3 plejer, konzolu za video-igricu) kako ne bi plakali.

Kako su deca hiperaktivna i vrlo brzo im dosade igračke, savršeno bi bilo da na odmoru imaju vršnjake za igru. Ukoliko možete, organizujte putovanje sa porodicom koja ima dete ili decu.

Uvek nosite sa sobom omiljene grickalice i slatkiše vašeg mališana. Jer na putovanju je sve zanimljivo i dečiju energiju treba obnoviti nekom poslasticom čim se potroši.

Postoji i putno osiguranje za bebe, kao i posebno kreirano putno osigranje za trudnice.

Šta treba znati o agenciji za prodaju osiguranja?

najbolja-agencija-za-prodaju-osiguranja

Usluge agencije su besplatne jer njene troškove pokriva ona osiguravajuća kuća čije osiguranje ste kupili.

Obavezno kupujte posisu preko posrednika u prodaji osiguranja ili agencije koji će umesto vas odraditi sav posao i zbog koga nećete biti uskraćeni za ono što ste platili.

Postoje posebni paketi namenjeni odredjenim zemljama (kontinentima) sa posebnim pogodnostima u skladu sa potrebama putnika.

TopOsiguranje nudi najpovoljnije pakete putnog osiguranja – ukoliko nađete jeftinije vratiće vam novac.

Za tačnu cenu, za vašu destinaciju, najbolje je da pošaljete besplatan upit za putno osiguranje preko naše forme, a mi ćemo brzo pronaći najbolje rešenje za Vaše putovanje.

osiguranje-baner

Ništa nije bitnije i preče u odnosu na zdravu i sretnu porodicu, a obezbeđivanjem životnog osiguranja vi dokazujete tu tvrdnju.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *