fbpx

Putno osiguranje za bebe

Rođenje bebe je najradosniji događaj u porodici, može da se desi i neposredno pre putovanja. Obavezno osigurajte svoju bebu pre odlaska na put a posle možete sa njom i na kraj sveta. Evo koje mogućnosti nudi putno zdravstveno osiguranje za bebe.

Zašto treba osigurati novorođenu bebu?

Novorođena beba menja porodicu iz korena. Kao što s jedne strane predstavljaju radost, s druge strane su bebe velika odgovornost za novopečene roditelje. Ukoliko mislite najbolje svojoj bebi, osiguraćete je već prilikom njenog prvog putovanja.

Sa kupljenom polisom bebi obezbeđujete neophodnu medicinsku negu u inostranstvu, a time sebi pomažete i smanjujete stres unutar porodice.

Nemojte biti iznureni na putovanju već uživajte sa svojom novorođenom srećom uz najbolje zdravstveno putno osiguranje.

Zdravstveno osiguranje za bebu

putovanje-sa-bebom

Kao prvo, razmislite o životnom osiguranju za vaše dete, koje je ujedno i vid štednje koju možete iskoristiti za njegovo obrazovanje čak i u inostanstvu. Ili za rešavanje stambenog pitanja.

Što se tiče putnog osiguranja za vaše dete, ono neka bude obavezno!

Retke su polise čijom kupovinom možete osigurati dete od trenutka njegovog rođenja. Onog trenutka kada beba napuni devedeset dana, ona postaje kandidat za putno osiguranje. Bebu možete osigurati zasebno, ali i u okviru porodičnog putnog osiguranja.

Putovanja sa bebom su visokorizična, prezahtevna i osetljiva, što su razlozi zašto bebu ne možete osigurati čim progleda. Jedino što je pokriveno jesu vakcinacije i postporođajna nega koja se nalazi u sklopu polise jednog od roditelja.

Kada se završi period u trajanju od devedeset dana, bebu možete osigurati, a onda negde sa njom i otputovati.

Pre putovanja je poželjno posavetovati se sa pedijatrom kako održati bebu zdravom, koje lekove poneti, kao i koje vakcine primiti. Budite u kontaktu sa pedijatrom tokom odmora.

Osiguranje pokriva isključivo troškove lečenja bebe u inostranstvu, ne i gubitak bebinog prtljaga i sl.

Pasoš za bebe

putno-osiguranje-za-bebu

Kako nalaže Zakon o putnim ispravama, bebama morate izvaditi pasoš. Zahtev za izdavanje pasoša podnose roditelji. Važno je znati da beba mora imati prijavljeno prebivalište u policijskoj stanici.

Prilikom podnošenja zahteva, beba mora biti prisutna u SUP-u, jer će morati da se fotografiše na licu mesta.

Za decu mlađu od tri godine života se izdaje pasoš sa rokom važenja od tri godine.

Što se tiče neophodne dokumentacije i troškova vađenja pasoša, najbolje je otići na sajt Ministarstva unutrašnjih poslova i sve saznati na vreme.

Sada komotno možete sa svojom bebom na zimovanje. Sada je opuštenije i letovanje sa bebom.

Letite bezbedno sa vašom bebom

zdravstveno osiguranje za bebe

Ukoliko se odlučite da putujete sa bebom, znajte da se bebama ne naplaćuju avio-takse, ali je obavezno putno osiguranje.

Ukoliko se ne radi o dugom i napornom putovanju, vašu bebu možete držati u krilu i tom prilikom se plaća samo 10% više od ukupne cene karte. Takođe se dobije platnena korpa za bebu, kako bi let bio ugodan za oboje.

Avio-kompanije ne naplaćuju uslugu izdavanja avio-karte za bebe. Što se tiče turističkih agencija, one ili ne naplaćuju pomenutu uslugu ili naplaćuju simbolično (oko 10 evra).

Ukoliko putovanje duže traje ili putujete sa dve ili više beba, onda se preporučuje rezervacija zasebnog sedišta.

Obavezna stavka za roditelje jeste da ponesu sa sobom dečije sedište za auto i njega vežu za sedište u avionu. U tom slučaju se plaćaju avio-takse za bebu, dok cena karte obično iznosi 67% od cene karte za odraslu osobu.

Roditelji sa bebama se ukrcavaju u avion pre drugih putnika.

Pre ukrcavanja je poželjno biti što odmorniji i naspavaniji roditelj. To naravno važi i za bebe. Poželjno je bebu dojiti i hraniti u avionu kao da je kod kuće.

Budite fini i obzirni prema nepoznatim ljudima sa kojima putujete. Ukoliko vaša beba ne prestaje sa plačom, izvinite se ljudima.

Putovanje sa bebom

putno-zdravstveno-osiguranje-za-bebe

Kada putujete sa bebom, niko vam ne može zameriti na količini stvari koje planirate poneti. Ukoliko smatrate da treba poneti deset benkica, spakujte petnaest.

Ponesite što više pelena, jer se nikada ne zna da li ih možete kupiti tamo gde planirate da idete.

Poželjno je imati kod sebe plastične kese za iskorišćene pelene. Inače, na put ponesite sve ono za šta smatrate da vaša beba voli – preko hrane i omiljenog ćebenceta koje miriše na vas i kuću, do igračaka.

Bebe do dve godine uglavnom nemaju problem sa mučninom. Ukoliko dođe do povraćanja, gledajte da ne dođe do dehidratacije tako što ćete je podojiti ili dati vodu.

Pre nego što krenete na put, nemojte bebi dati previše hrane i nemojte je utopljavati kako joj ne bi pripalo muka. Ukoliko putujete automobilom, pravite što češće pauze.

Ukoliko ste u mogućnosti, tempirajte vreme putovanja – krenite na put u vreme kada vaša beba ima običaj da spava. Zabavljajte vašu bebu dok je budna.

Većina hotela i apartmana, kako bi privukli porodične ljude, ima na raspolaganju opremu za bebe. Većina tih povoljnosti se ne plaća dodatno, ali je ipak poželjno raspitati se unapred o raspoloživosti opreme i dodatnim troškovima.

Ukoliko je beba počela da jede čvrstu hranu, držite se striktno hrane koju je probala kod kuće. Nemojte eksperimentisati sa novom hranom, naročito sa morskim specijalitetima.

Zdrave bebe tokom letnjeg perioda, na odmoru, mogu imati problem sa dijarejom i povraćanjem. Kako biste sprečili tu, na žalost, uobičajenu neugodnost, često perite kako svoje, tako i bebine ruke.

I ne brinite dok vam je dostupno najbolje putno osiguranje za bebe u Srbiji, možete je bez problema i vanrednih troškova odvesti na pregled kod lekara.

osiguranje-baner

Neka vaše dete od malenih nogu postane svetski čovek koji brine o svom zdravlju u svakom trenutku, a naročito tokom putovanja.

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *