fbpx

Razmišljajte na vreme o budućnosti – koliko je privatna penzija važna?

Da li se bojite budućnosti? Da li bojite starosti i moguće nemaštine? Koliko često dođete sa posla umorni kući i zamislite se, „da li je sve ovo vredno truda?“ Zatim sledi ono čuveno pitanje „da li će mi se isplatiti sav ovaj trud i rad u starosti ili ću većinu novca dati na oporavak od […]

Da li se bojite budućnosti? Da li bojite starosti i moguće nemaštine? Koliko često dođete sa posla umorni kući i zamislite se, „da li je sve ovo vredno truda?“ Zatim sledi ono čuveno pitanje „da li će mi se isplatiti sav ovaj trud i rad u starosti ili ću većinu novca dati na oporavak od ovog brzog tempa?“. Razumemo vas, vremena su takva da je nemoguće štedeti svakog meseca i skupljati za dane starosti. Retko ko to radi. 

Mnogi klijenti nam se žale kako ne vide rešenje za budućnost, posebno oni koji su prijavljeni na minimalnu zaradu, a ostatak „dobijaju na ruke“. Problemi su svuda oko nas, ali moramo da zajedno radimo na rešenju koje je efektivno i koje pruža sigurnost, čak i za daleku budućnost. 

Prosečna penzija u Srbiji danas iznosi oko 30.000 dinara, dok je minimalna penzija 17.000 dinara. Za računanje visine penzije postoji posebna formula. Ta formula nije jednostavna, ali ono što je jasno jeste da je penzija veća što je veća zarada u odnosu na prosečnu platu u zemlji i što je više godina staža osiguranja. Ipak, osoba osoba koja radi za 35.000 dinara tokom života, što je minimalna zarada u Srbiji, nakon ispunjenih uslova za penziju, ostvaruje prihod – penziju od oko 18.000 dinara.  Da li je to dovoljno čoveku za opstanak, da li je dovoljno da ispuni svoje zahteve i želje u starosti? Da li ćete zaista moći da priuštite dovoljno deci i unucima i da li ćete moći da svake godine otputujete na more ili u banju? Budućnost je nekad neizvesna, ali ne mora da bude ako na vreme o njoj razmišljamo. 

Počnite na vreme da razmišljate o tome – osigurajte sebe i svoju budućnost. Da li biste bili mirniji kada biste mogli bezbrižno da štedite i investirate novac? Da li biste bili sigurniji kada bi vaša buduća penzija bila udvostručena, ili još bolje, utrostručena? 

Privatna penzija služi vam kao štednja kroz životno osiguranje. Na taj način postajete nezavisni od svih – od države, porodice, firme. Vi svoju penziju određujete sami. Sav novac, kada doživite svoju polisu, možete podići. Ne plaćate porez na štednju, a isto tako možete odrediti da vam se isplaćuje mesečna privatna penzija. 

Vaša privatna penzija nije zavisna od dužine vašeg radnog staža, ona zavisi od visine i dužine perioda u kome vršite uplate i načina na koji se ta sredstva investiraju. Donja starosna granica ne postoji i svako ko ima manje od 70 godina može da bude član fonda, bez obzira da li je zaposlen ili ne, odnosno da li je domaći ili strani državljanin. Zato je sve više ljudi koji uplaćuju životno osiguranje za svoju decu, još od najranijih godina. To je zaista korisno i odgovorno!

Životno osiguranje je namenjeno svima koji razmišljaju o budućnosti i žele da budu finansijski stabilni kada starost dođe. Ulaganje je jednostavno, a sigurnost sa godinama samo raste! Vi sami možete da izaberete iznos osigurane sume. Za svakog klijenta posebno se kreira polisa koja pruža najbolju zaštitu i prilagođena je vašim potrebama. 

Na životno osiguranje treba da gledate kao na vrstu dugoročne štednje koja ne gubi vrednost sa godinama koje dolaze. Čak i u slučaju nepredviđenih životnih okolnosti, korisnik osiguranja je materijalno zaštićen.

Prinos zavisi od nekoliko faktora na koje, ukoliko se odlučite na ovaj korak, treba obratiti pažnju, a to su: visine uplate, period uplate i prinosa koji fondovi ostvaruju na vaš novac.

Primer, koji se poslednjih godina često objašnjva, jeste da na uplaćen novac godišnje možete ostvariti dobit od oko pet odsto. To znači da bi za uplate od 2.000 dinara mesečno tokom 25 godina, isplata na mesečnom nivou tokom 20 godina iznosila oko 18.000 dinara.

Istraživanja pokazuju da je najviše ljudi, koji su se odlučili na privatnu penziju  i osiguranje života starosti između 40 do 60 godina. Takođe, prosečna uplata je oko  4.000 – 5.000 dinara mesečno.

DND TOP-DI je agencija za zastupanje u osiguranju. Mi zastupamo Vas i vaše interese pri kupovini bilo koje vrste osiguranja. Tu smo da vam pružimo korisne savete i informacije iz struke. Mi smo tu da se potrudimo i da smanjimo vaše trokoškove prema osiguranju. Cilj našeg rada je to da sa vama izgradimo poverenje, jer jedino ako ste redovno uz nas, kao i mi što smo otvoreni za sve vaše potrebe u osiguranju, možemo da zajedno rastemo. Mi želimo da vi uvek dobijete najbolje pokriće po najpovoljnijim cenama. 

Nama je uspeh vaše zadovoljstvo. 

Bez obzira na vrstu osiguranja, mi smo tu da vam pomognemo da uštedeti novac, vreme i energiju. Spremni smo za svaku vrstu razgovora i svaku vrstu saradnje. Budite i vi deo naših zadovoljnih klijenata, jedni od onih koji sada uživaju u starosti – budite deo sigurne budućnosti.

Stoga, počnite na vreme pažljivo da planirate – štedite i ostvarite pravo na dodatnu, privatnu 

penziju. Privatna penzija, kao vid dodatne štednje, predstavlja dodatno ulaganje, a ne dodatni trošak. Izbor je na vama – izaberite najbolje za sebe!

Povezani članci

Komentari na članak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *