U šta uložiti novac u Srbiji?

Odluka o ulaganju novca za mnoge predstavlja jedno od najvažnijih životnih pitanja. Kod izbora kako i gde uložiti novac, najveću ulogu igra rizik, koji uz različite načine ulaganja raste ili opada. Evo u šta uložiti novac u Srbiji.

Svi oni koji su u proteklih nekoliko godina dobili nasledstvo, radili van zemlje i uštedeli novac, prodali nekretninu i raspolažu određenom količinom gotovine, suočavaju se dilemom u šta uložiti novac?

Kupovina, a potom iznajmljivanje nekretnine, bila je najomiljenija investicija većine do pre nekoliko godina.

I štednja u bankama je bila prihvatljiva, jer su u mesecu štednje na trogodišnji oročen depozit, kamate dostizale sada neverovatnih 10%.

Donedavno je izgedalo da je dovoljno imati samo solidnu svotu novca, pa da se stekne i dodatni stalani prihod ili uveća kapital.

Vremena se manjaju. Različita su mišljenja na koji način i gde, brzo i efikasno možete da uvećate svoj početni kapital koji posedujete.

Ako realno razmišljate, još veće je pitanje kako ga zadržati i uvećati, bez straha da se uloženi novac pokaže kao promašena investicija.

Štednja kroz polisu Životnog osiguranja intenzivno preuzima primat kao siguran recept za uvećanje finansija.

Svi finansijski stručnjaci su složni u jednom – novac je najsigurniji kada se uloži na štednju kroz osiguranje.

Kada redovno izdvajate određenu sumu novca, i to vam preraste u naviku, onda znajte da ste na pravom putu. I da u svakom momentu imate mogućnost da sebi priuštite gotovo sve što poželite. I ne samo to, nego da u datom trenutku rešavate i neke neplanirane i  neželjene događaje.

Šta su rizici pogrešno uloženog novca?

150202_RTW_EasyMoves30s

Često putujete? Besplatno postanite član našeg "Kluba Putnika". Na mail Vam stižu saveti, posebne ponude i mogućnost osvajanja vrednih nagrada svakog meseca. Saznajte više i prijavite se ovde.

Recesija i globalna kriza pre nekoliko godina drastično je počela da menja ekonomska i  finansijska kretanja. Banke sve češće izbegavaju da primaju depozite i kamate na oročenje su sve niže, jer nemaju kome da plasiraju kapital.

I sami ste svedoci da je promet i izdavanje nekretnina u naglom padu. Cene su skoro pa prepolovljene. Da li su ovo pametni izbori za ulaganje novca? Odogovor je jasan i  jednostavan, nisu!

Da rezimiramo: pasivna štednja u banci sa niskim kamatama ili kupovina nekretnine, kojima vrednost takođe pada, veći su rizik od štednje kroz Životno osiguranje.

Realni prihodi koje možete da očekujete od kamate na oročena sredstva u bilo kojoj banci su mali.

Novac ne može da vam propadne, ali kakvu korist imate od toga da vam sredstva budu zarobljena 36 meseci? A da vi minimalno prihodujete.

Najpre treba da saznate da li se životno osiguranje isplati i uvidite koliko su gotovo beznačajne bankarske kamate.

Kupovina jedne ili više nekretnina predstavlja dugoročni vid štednje. Ali, rizici kroz ovakav vid ulaganja mogu da budu veliki.

Jedan smo već pomenuli, pad cena na tržištu, što za posledicu ima čist gubitak, jer vrednost kuće ili stana nije onolika koliko ste je prvobitno platili. Da ne spomnjemo neželjene posledice, i one na koje nemate uticaj, kao što su elementarne nepogode ili požar!

Koji su štedni programi kroz Životno osiguranje najpovoljniji?

u sta uloziti novac (2)

Iz iskustva u radu u Životnom osiguranju, svaki dobar i profesionalni agent će vam reći da je u odlučivanju kako i gde uložiti novac najteže ljudima srednjih godina.

Posebno onima koji su ostali bez posla, nemaju stalne prihode ili su imali prekid u radnom stažu. Njihovi planovi su ugavnom usmereni da na to da buduće više nego skromne penzije dopune nekim prihodom koji mogu sada da stvore.

Najpraktičniji savet svakom ko je uz otpreminu ostao bez posla je, da taj novac pametno uloži u polisu Životnog osiguranja. Sigurnom štednjom i uz garantovanu pripisanu dobit na duži vremenski period, moguće je uvećati osnovni kapital za stare dane.

Osiguravajuće kuće nemaju klasične doborovoljne penzione fondove, ali postoji oblik štednje koji zadovoljava ovu formu.

Ovi programi funkcionišu slično deponovanju i  oročavanju sredstava.

Razlika je u tome što sami odlučujete da li premiju želite da plaćate godišnje. Ili želite da raspoloživi kapital položite odjednom.

Važno je i što ste kroz ovakav program štednje osigurani, za razliku od postojećih penzionih fondova, gde nemate nikakvo pokriće ukoliko vam se dogodi nesrećni slučaj.

Kada dođete u godine za penziju, istovremeno vam se završava i štedni program kroz Životno osiguranje.

Onda sami odlučujete da li novac koji ste uštedeli želite da dobijete odjednom, ili da vam se svakog meseca isplaćuje određen iznos, kao dodatak vašoj penziji.

Saznajte kako do privatne penzije kroz životno osiguranje.

Sigurna štednja kroz osiguranje i brojne povlastice

u sta uloziti novac u srbiji

Ako ste neočekivano u posedu određene količine novca, onda su svakako najbolji programi štednje Porodični sef, Moja dobit ili Premijum profit, kako se zovu u pojedinim osiguravajućim kompanijama.

Novac jednokratno možete da uložite na period od 3 do 25 godina. Što je duži perod štednje, garantovana osigurana suma je veća, kao i pripisana dobit.

Mnoge osiguravajuće kuće svojim klijentima osim štednje kroz ovakve programe, nudi i besplatno osiguranje imovine ili pristojne popuste za putno ili neke druge vrste neživotnih osiguranja.

Kod nekih osiguravača dobijate člansku kartu kluba njihovih klijenata i njom možete da ostvarite najrazličitije popuste. Kao što su kupovina benzina, nameštaja, tehnike ili turističkih aranžmana.

Najpametnije uložen novac je onaj koji je na štednji kroz polisu Životnog osiguranja.

Siguran je, jer imate garancije države i izabrane osiguravajuće kompanije, štiti vas stroga zakonska regulativa i imate sigurnost za sebe i svoju porodicu.

Za sva dodatna pitanja i konkretne ponude oko ulaganja u štednju kroz polisu Životnog osiguranja, možete da, bez obaveze popunite zahtev na našoj stranici za Životno osiguranje. Dobićete brz, potpun i adekvatan odgovor na sva vaša pitanja!

Ulaganje u štednju kroz Životno osiguranje se itekako isplati!

Saznajte koje su još prednosti i zašto je dobro imati Životno osiguranje!

Povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pozovite odmah